VIDEO Centru comercial din Kremenciuk, bombardat de armata rusă. Zelenski: Numărul victimelor este de neimaginat
Full Article 2 minutes read

VIDEO Centru comercial din Kremenciuk, bombardat de armata rusă. Zelenski: Numărul victimelor este de neimaginat

Luni, 27 iunie, rușii au tras cu rachete asupra unui obiect civil din localitatea Kremenciuk, Ucraina. Potrivit tsn.ua, există mai multe victime. Un bilanț exact, însă, deocamdată nu se cunoaște.

UPDATE 17:58: Potrivit celui mai recent bilanț, două persoane au decedat, iar alte 20 au fost rănite. Nouă dintre acestea s-ar afla în stare gravă, anunță șeful adjunct al OP Kirill Timoșenko.

Șeful Biroului Președinției din Ucraina, Andrei Ermak, a comentat lovitura cu rachete asupra centrului comercial din Kremenciuk. „Au spus că vor învinge centrele de luare a deciziilor, dar nici în cele mai dureroase gânduri nu ne-am dat seama că ei consideră centrele comerciale ca atare. Oameni pașnici. Peste 1.000 de civili au fost afectați”, a spus el.

UPDATE 17:35: „În Kremenciuk a fost lovit un obiect civil. Din păcate, există victime. Mai multe detalii mai târziu”, a spus șeful secției de poliție Poltava, Dmitri Lunin.

Primarul din Kremenciuk, Vitalii Maletski, a spus că invadatorii au tras într-un loc foarte aglomerat din Kremenciuk.

„Atacul cu rachete asupra Kremenciuk a lovit un loc foarte aglomerat, care nu are legătură 100% cu operațiunile militare. Sunt morți și răniți”, a spus primarul.

Într-o postare pe Telegram, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că ar fi fost bombardat un mare centru comercial, în care se aflau peste o mie de civili. Potrivit șefului statului ucrainean, la moment este imposibil de spus câți oameni și-au pierdut viața sau au fost răniți.

„Mall-ul este în flăcări, salvatorii luptă cu focul, numărul victimelor este imposibil de imaginat. Niciun pericol pentru armata rusă. Fără valoare strategică. Doar încercarea oamenilor de a duce o viață normală, care îi înfurie atât de mult pe ocupanți. Rusia continuă să-și pună neputința asupra cetățenilor obișnuiți. Este inutil să speri la adecvare și umanitate din partea ei”, a scris președintele Volodimir Zelenski.

Potrivit sursei citate, la fața locului se află salvatorii și paramedicii. Incendiul s-a extins pe o suprațafă de 10.300 mp.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: