VIDEO Civilii din regiunile Donețk și Lugansk sunt evacuați în Rusia. Autoritățile nerecunoscute așteaptă „invazia”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Civilii din regiunile Donețk și Lugansk sunt evacuați în Rusia. Autoritățile nerecunoscute așteaptă „invazia”

Liderul autoproclamatei republici populare Donețk Denis Pușilin a anunțat pe 18 februarie că populația civilă din regiune va fi evacuată în Rusia. Oamenii urmează a fi cazați în regiunea Rostov.

UPDATE (16:35) O decizia similară au anunțat și autoritățile nerecunoscute din regiunea Lugansk.

Potrivit lui Pușilin, care a fost declarat „terorist” de către autoritățile de la Kiev, în primul rând, vor fi evacuate femeile, copiii și persoanele în etate. Aceștia vor fi transportați în regiunea Rostov din Rusia.

„Vor fi asigurați cu toate cele necesare. Au fost create toate condițiile pentru trecerea rapidă la punctele de frontieră. Vă rugăm insistent: fiți vigilenți și luați decizia corectă. Mutarea temporară vă va salva viața și sănătatea”, a declarat liderul nerecunoscut al Donețkului și a adăugat că antreprenorii trebuie să se asigure că familiile angajaților au fost evacuate.

De asemenea, autoritățile autoproclamate vor pune la dispoziția doritorilor transport gratuit. Denis Pușilin a mai anunțat că președintele Ucrainei Vladimir Zelenski ar urma să anunțe în zilele apropiate începerea atacului militar asupra regiunii Donbass și invazia în Donețk și Lugansk.

Anterior, autoritățile de la Kiev au declarat că nu planifică niciun fel de atac în regiunea Donbas.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: