(VIDEO) Dodon, împotriva protecției cuplurilor LGBT prin legislație: Sunt valori străine pentru noi
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Dodon, împotriva protecției cuplurilor LGBT prin legislație: Sunt valori străine pentru noi

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor Igor Dodon a comentat decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) în cazul Fedotova și alții contra Rusiei. Potrivit hotărârii, țările semnatare a Convenției Europene a Drepturilor Omului, inclusiv Moldova, sunt obligate să adopte o formă legală de recunoaștere a familiilor de același sex și să creeze un cadru legal care ar proteja viața personală a cuplurilor respective. Dodon consideră că o astfel de inițiativă contravine valorilor țării noastre.

Igor Dodon consideră că ajustarea legislației R. Moldova la decizia CtEDO va lovi puternic în valorile poporului nostru.

Moldova este o țară ortodoxă. Mai mult ca atât, Constituția noastră prevede clar ce este o căsătorie, precum și faptul că aceasta poate fi între un bărbat și o femeie. Sunt categoric împotriva acestor abordări din partea structurilor externe. Avem propria noastră țară, propriile noastre valori, propria noastră Constituție. Vom face tot posibilul să ne asigurăm că așa-zisele valori, străine pentru noi, să nu fie în niciun caz implementate în Moldova”, a spus fostul președinte al țării.

Amintim că toate statele semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex și să creeze un cadru legal care să protejeze traiul în comun al acestor cupluri. Se întâmplă după Decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) în cazul Fedotova și alții contra Rusiei. Detalii AICI.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: