(VIDEO) Doi polițiști au fost reținuți. Ar fi furat banii de pe cardul unui bărbat care s-a sinucis
Full Article 1 minutes read

(VIDEO) Doi polițiști au fost reținuți. Ar fi furat banii de pe cardul unui bărbat care s-a sinucis

Un ofițer de urmărire penală din Chișinău și un polițist cu funcție de conducere, din Cimișlia, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia sunt suspectați de abuz în serviciu.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, polițiștii ar fi accesat de pe telefonul unui bărbat care s-a aruncat în gol în noiembrie 2022, contul bancar al acestuia. În continuare, până la început de februarie 2023, aceștia ar fi sustras peste 1400 dolari americani.

La acea vreme, ambii erau angajați ai Inspectoratului de Poliție „Centru” din Chișinău.

Fapta acestora a fost deconspirată după ce mama bărbatului decedat a anunțat autoritățile despre lipsa sumei de bani din contul feciorului. Au urmat percheziții în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele celor doi, de unde au fost ridicate obiecte și alte mijloace de probă relevante cauzei penale.

Urmează ca ulterior cercetării probelor, procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința bănuiților, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Actualmente, unul din cei doi cooperează cu oamenii legii la investigarea abuzului de serviciu comis de aceștia.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: