(VIDEO) Drumuri rele, mașini scumpe. Un Porsche de 270 000 euro a ajuns la Chișinău
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Drumuri rele, mașini scumpe. Un Porsche de 270 000 euro a ajuns la Chișinău

În Republica Moldova a fost observată o mașină care costă cel puțin 270 mii de euro. Este vorba despre un autoturism marca Porsche 911 Sport Classic, din colecția Heritage Design, care a primit elemente ce amintesc de perioada 1960-1970, informează Autoblog pe 19 aprilie. Jurnaliștii precizează că în alte țări prețul bolidului este mai mare: de exemplu, în Singapore, acesta ajunge la peste 990 mii euro.

Porsche 911 Sport Classic dispune sub capotă de un propulsor cu 550 CP asociat doar cu o transmisie manuală cu șase trepte.

Compania din Stuttgart extinde colecția Heritage Design cu nou model ce amintește de Porsche 911  produs între 1964 și  1973 și de celebrul 911 Carrera RS 2.7 din 1972.

Caroseria rezervată modelelor 911 Turbo este folosită pentru noul 911 Sport Classic și modelul dispune de un spoiler spate fix în stilul legendarului Carrera RS 2.7.

Ca și în cazul primului 911 Sport Classic din generația 997, lansat în 2009, designerii s-au inspirat din vopseaua Fashion Gray folosită pentru Porsche 356.

Ca o alternativă la finisajul exclusiv Sport Gri Metallic, noul 911 Sport Classic este disponibil și în nunațele Black, Agate Grey Metallic, Gentian Blue Metallic Dungi plus linii duble vopsite pe capotă, plafon și spoiler spate într-o culoare deschisă.

În interior se oferă o tapițeria din piele în două tonuri de culoare (Negru/Classic Cognac), iar logo-urile Porsche Exclusive Manufaktur și Porsche Heritage Design completează acesta ediție exclusivă.

Porsche 911 Sport Classic este oferit cu motorul twin turbo de 3,7 litri cu șase cilindri capabil să dezvolte 550 CP, iar acest model poate fi configurat doar cu tracțiune spate.

În combinație cu cutia de viteze manuală cu șapte trepte, noul 911 Sport Classic este cel mai puternic 911 cu acest tip de cutie disponibil în oferta Porsche.

Suspensia, bazată pe cea a modelelor 911 Turbo și 911 GTS oferă standard Porsche Active Suspension Management (PASM) și garda la sol a fost redusă cu 10 milimetri.

La momentul lansării, modelul avea un preţ în Moldova de 270.000 de euro. Pentru comparaţie, preţul modelului în Germania porneşte de la 281.758 de euro, iar în uimitorul Singapore cu taxele lui exorbitante – echivalentul a minimum 993.765 de euro. În timp valoarea exemplarelor păstrate imaculat doar va creşte.

@autoblog.md Sunt doar 1.250 de exemplare produse, iar unul a ajuns în Moldova. Sper să vă placă acest video cu singurul 911 Sport Classic din țara noastră #autoblogmd #invatapetiktok #porsche911 #porsche911sportclassic ♬ original sound – Constantin Mihalachi


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: