(VIDEO) Gafe la Summit-ul NATO. Joe Biden l-a numit pe Zelenski Putin, iar pe Harris – Trump
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Gafe la Summit-ul NATO. Joe Biden l-a numit pe Zelenski Putin, iar pe Harris – Trump

Situații jenante la Summit-ul NATO de la Washington. În timpul unui eveniment din marja summit-ului, președintele SUA, democratul Joe Biden, l-a prezentat pe omologul său ucrainean Vladimir Zelenski drept Vladimir Putin, iar câteva ore mai târziu, la o conferință de presă, a confundat-o pe vicepreședinta americană Kamala Harris cu fostul șef de la Casa Albă, Donald Trump. Gafele au avut loc pe fundalul solicitărilor din partea mai multor membri ai Partidului Democrat ca Biden să-și retragă candidatura de la alegerile prezidențiale din noiembrie după o prestație slabă la o dezbatere cu contracandidatul său, Donald Trump. 

În timpului unui eveniment din 11 iulie, desfășurat în marja summit-ului NATO, Joe Biden l-a prezentat pe președintele ucrainean Vladimir Zelenski drept liderul rus Vladimir Putin, care în urmă cu mai bine de doi ani a ordonat invadarea Ucrainei. „Acum aș dori să ofer cuvântul președintelui Ucrainei, care are atâta curaj, cât determinare. Doamnelor și domnilor, președintele Putin”, a spus actualul lider de la Casa Albă.

Acesta a realizat aproape imediat că a făcut o greșeală și a adăugat: „Președintele Putin? Îl va învinge pe președintele Putin, președintele Zelenski. Sunt atât de concentrat pe înfrângerea președintelui Putin”.

Incidentul nu a părut să-l deranjeze pe președintele Ucrainei. Urcând pe scenă, Vladimir Zelenski a spus, râzând: „Eu sunt mai bun decât el”.

Câteva ore mai târziu o situație similară s-a repetat. În cadrul unei conferințe de presă, răspunzând la prima întrebare, Biden a confundat-o pe vicepreședinta SUA, Kamala Harris, cu candidatul republican la alegerile pentru funcția de președinte american Donald Trump.

Uite, nu aș fi ales-o pe vicepreședintele Trump pentru funcția de vicepreședinte, dacă nu aș fi crezut că nu este calificată pentru a fi președinte”, a menționat acesta.

Menționăm că această conferință de presă a avut menirea de a-i convinge pe democrați că Joe Biden rămâne un candidat puternic pentru funcția de președinte al Partidului Democrat, după prestația slabă la dezbaterea cu Trump de la sfârșitul lunii iunie, scrie Agenstvo. Cu toate acestea, după conferința de presă, cel puțin alți patru democrați s-au alăturat celor care îi cer lui Biden să își retragă candidatura.

În total, 16 din cei 213 democrați din Camera Reprezentanților și unul din cei 51 de democrați din Senat i-au cerut public lui Biden să se retragă din cursa prezidențială.

Biden însuși a respins posibilitatea de a renunța la candidatura sa în cadrul unei conferințe de presă, numindu-se „cea mai calificată persoană pentru această funcție”. El a declarat că nu a încredințat rolul de candidat la alegerile prezidențiale unui alt democrat deoarece „atât de multe lucruri sunt în joc”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: