VIDEO Hecenii din Moldova s-au calificat în finala „Românii au talent”. Vor lupta pentru marele premiu de €120 000
Full Article 2 minutes read

VIDEO Hecenii din Moldova s-au calificat în finala „Românii au talent”. Vor lupta pentru marele premiu de €120 000

Ansamblul de dans popular Hecenii din Republica Moldova s-a calificat în finala „Românii au talent 2024”. S-a întâmplat după ce în a doua semifinală a concursului din 24 mai a reușit să convingă publicul să-l voteze, cu un dans popular impresionat.

În cadrul celei de-a doua semifinale, Hecenii au concurat pentru șansa de a se califica în finala „Românii au talent” alături de alți unsprezece participanți.

Artiștii au impresionat juriul și spectatorii din sala concursului de talente cu un dans popular cu mișcări ritmice și vioaie. Numărul a primit ovații și un rând de aplauze în picioare.

La fel ca în cazul primei semifinale, și în cea de-a doua telespectatorii au decis cine sunt cei cinci concurenți care se vor califica în finala „Românii au talent”. Ulterior, și cei patru membri ai juriului au oferit unui participant wild card-ul, care i-a acordat șansa să participe în finală.

Astfel, cei unsprezece finaliști „Românii au talent 2024” sunt:

– Eduard Anghelescu;
– Karlos Tănăsucă;
– Calis Thenics România;
– VAN;
– Emanuel Barica;
– Villia;
– Ansamblul Hecenii;
– Cristian Ciaușu;
– Dora Debreczeni;
– Ana Nuță;
– Anastasiia Beaumont.

Marea finală „Românii au talent 2024” va avea loc pe 31 mai. Finaliștii vor lupta pentru titlul de câștigător și marele premiu de 120 000 de euro.

***

Precizăm că Ansamblul Hecenii din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a ajuns în atenția publică după ce în timpul primelor etape ale „Românii au talent” a primit Golden Buzz-ul, care l-a trimis direct în semifinală. Dansatorii au relatat că își doresc să câștige renumitul concursul de talente pentru a putea obține premiul bănesc, ca să repare sala de dans în care se antrenează.

Câteva zile mai târziu după ce au primit Golden Buzz pentru prestația impresionantă, președinta Maia Sandu a cerut public Guvernului și administrației locale din raionul Sângerei să găsească „cât mai rapid” o sală pentru ansamblul de dans. Ulterior, Guvernul a alocat 1,3 milioane de lei pentru renovarea Casei de Cultură din Heciul Nou și sala de repetiții a ansamblului de dans.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: