(VIDEO) Imagini impresionante din diaspora. Cozi la secțiile de votare, oamenii așteaptă răbdători să voteze
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Imagini impresionante din diaspora. Cozi la secțiile de votare, oamenii așteaptă răbdători să voteze

Cetățenii Republicii Moldova de peste hotare participă activ la alegerile pentru funcția de președinte și referendumul constituțional. Pe rețelele de socializare continuă să apară imagini cu rânduri lungi de oameni care așteaptă la secțiile de votare. 

Ambasada Republicii Moldova în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda, localizată în orașul Oslo, a publicat imagini cu un grup de cetățeni care au parcurs peste 2 000 de kilometri pentru a-și exercita dreptul de vot.

Un utilizator de Facebook a publicat un video de la secția de votare din Stratfort, Londra, în care sute de oameni își așteaptă rândul pentru a vota. Acesta a menționat că timpul de așteptare este de o oră și jumătate.

Tot la Londra, la secția de votare din Ilford, s-au adunat, de asemenea, zeci de oameni pentru a vota.

Șiruri foarte mari de oameni s-au format și la București. O internaută a publicat video-uri cu mulțimea adunată la o secție de votare din oraș, menționând că timpul de așteptare pentru a vota este de o oră și jumătate.

Ambasada Republicii Moldova în Belgia și Luxemburg, aflată în orașul Bruxelles, a publicat imagini cu o mulțime de oameni în curtea instituției și în afara acesteia, care își așteaptă rândul pentru a vota.

Și ambasada Republicii Moldova în Italia a postat imagini care arată că în incita instituției, la fel, s-a format un șir de alegători.

Precizăm că, pe 20 octombrie, au loc alegeri pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: