VIDEO Îmbrânceli între polițiști, fermieri și șoferi, la Chișinău. Mascații de la Fulger – la fața locului
Full Article 3 minutes read

VIDEO Îmbrânceli între polițiști, fermieri și șoferi, la Chișinău. Mascații de la Fulger – la fața locului

Două incidente violente au avut loc astăzi, 23 noiembrie, în timp ce fermierii se îndreptau cu tractoarele spre capitală pentru a protesta. În unul din cazuri un agricultor și un șofer s-au îmbrâncit în trafic, iar în altul – mascații de la Fulger au îndepărtat cu forța un grup de fermieri care au înconjurat o mașină de poliție. Mai multe videoclipuri care surpind incidentele au fost publicate pe rețelele de socializare.

Îmbrânceli pe traseul Ialoveni – Chișinău

Un incident a avut loc pe traseul Ialoveni – Chișinău. Un șofer și un fermier s-au îmbrâncit în trafic preț de o clipă, iar apoi au strigat unii la alții.

Cel mai probabil conflictul a avut loc din cauza îngreunării traficului de către fermieri. În imaginile video publicate pe online, se vede cum pe toate benzile de circulație – și cele care duc spre Chișinău, și cele care duc spre Ialoveni – se află tractoare în deplasare.

„Fulger”, intervenție la intrarea în capitală

Un alt incident a avut loc pe șoseau Hîncești, la intrarea în capitală. Fermierii au înconjurat o mașină de poliție, iar la solicitarea oamenilor legii de a se îndepărta, aceștia au început să strige și chiar să ridice automobilul în aer. Pentru a dispersa fermierii, au intervenit mascații de la Fulger. În timp ce angajații Fulger îi îndepărtau de lângă mașina de poliție, agricultorii strigau „Rușine”.

(UPDATE 15:38) Mai târziu, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a publicat un comunicat în care a condamnat acțiunile agricultorilor în raport cu automobilul IGP. „Vor fi documentați corespunzător, în baza Legii, atât organizatorii, cât și persoanele implicate în aceste acțiuni”, se arată în comunicat.

***

Precizăm că fermierii s-au deplasat cu tractoarele în capitală și pe 22 noiembrie. Circulația rutieră pe șoseaua Hîncești, la intrarea în Chișinău, a fost blocată în seara zilei de ieri de zeci de fermieri care au ajuns la Chișinău pentru a protesta împotriva inacțiunilor Guvernului în raport cu problemele lor. Poliția a făcut apel la agricultori să elibereze strada și a menționat că îi va sancționa pe toți cei care periclitează libera circulație. Ulterior, oamenii legii au deblocat șoseau. Detalii – AICI.

Amintim că Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat că va ieși la un protest masiv, împreună cu Federația Națională a Fermierilor. Manifestanții intenționau să desfășoare un protest non-stop, în PMAN, în perioada 21 noiembrie – 31 decembrie și un marș la fel zilnic în perioada 22-26 noiembrie. Potrivit unei declarații prealabile a Asociației Forța Fermierilor și Federației Naționale a Fermierilor din Moldova către Primăria Chișinău, circa 1 000 de protestatari intenționează să iasă la protest, cu 500 unități de tehnică agricolă. De ce sunt „supărați” pe Guvern și ce spun autoritățile, vezi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: