(VIDEO) Informațiile despre o aeronavă prăbușită la Ialoveni nu s-au confirmat
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Informațiile despre o aeronavă prăbușită la Ialoveni nu s-au confirmat

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu un aparat de zbor de mici dimensiuni, cuprins de flăcări. Despre incident a fost sesizată și Poliția, are a precizat că, potrivit unui martor, obiectul zburător s-ar fi prăbușit în raza raionului Ialoveni. Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a precizat că informațiile nu s-au confirmat.

Poliția a anunțat în după-amiaza de 25 mai că a fost sesizată de către pasagerul unui microbuz precum că, în timpul deplasării,  ar fi observat la distanță un aparat de zbor de mici dimensiuni în flăcări în timp ce cade în raza raionului Ialoveni.

Toate subdiviziunile specializate au intervenit imediat. Până la această oră nu a fost identificat nici un aparat de zbor sau fragmente. În același timp, polițiștii au luat legătura cu reprezentații companiilor care organizează zboruri locale, deocamdată nefiind comunicată nici o informație în acest sens. Rugăm cetățenii care au fost martori sau dețin anumite informații despre locație să ne sesizeze imediat la 112”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției.

Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că informațiile despre prăbușirea aeronavei nu s-au confirmat.

„În urma imaginilor difuzate pe rețelele de socializare, Autoritatea Aeronautică Civilă dezminte zvonurile conform cărora o aeronavă de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit în această după-amiază. Instituțiile specializate au reacționat prompt, însă până în acest moment, informația nu a fost confirmată. Toate aeronavele care au depus plan de zbor pentru astăzi, 25 mai, au decolat și aterizat fără a raporta alarme sau incidente. De asemenea, radarele nu au identificat niciun obiect sau aeronavă de mici dimensiuni care să fi intrat în spațiul aerian controlat. Inspectoratul General de Poliție confirmă, de asemenea, că în urma apelurilor telefonice primite de la martori, echipajele s-au deplasat imediat la fața locului pentru a investiga circumstanțele. Din fericire, nu s-a găsit nicio dovadă a vreunui incident aviatic”, au anunțat reprezentații instituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: