(VIDEO) Pensie de 360 de lei pentru Olga Ciolacu: „Un scuipat enorm în ochi”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Pensie de 360 de lei pentru Olga Ciolacu: „Un scuipat enorm în ochi”

La atingerea vârstei de pensionare, Republica Moldova i-a oferit interpretei de muzică populară, Olga Ciolacu, o pensie de circa 360 de lei. Artista s-a simțit jignită și a refuzat indemnizația. Declarațiile au fost făcute în cadrul interviului Fără protocol

„Nu am în Republica Moldova pensie. Statul Republica Moldova a considerat să-mi dea o pensie de 360 de lei și am renunțat la ea. Chiar am renunțat dintr-o obidă. Așa derizoriu, un scuipat enorm în ochi. Cu toate distincțiile statului acesta, până la ordinul republicii și să nu-mi ofere”, a povestit Olga Ciolacu.

În schimb, interpreta primește o pensie de circa 12 mii de lei din România, țara unde locuiește acum.

„Eu aș vrea să nu mai muncesc, că am muncit foarte mult. Putem să ne piermitem asta pentru că avem pensii normale din România. Eu am 12 mii și Valentin are vrio 6 mii”, a adăugat artista. 

NM a contactat Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru a afla care a fost contribuția individuală a Olgăi Ciolacu la bugetul de stat, însă reprezentanții ministerului ne-au comunicat că responsabilitatea îi aparține Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS), care se ocupă cu calcularea pensiilor.

Serviciul de presă a CNAS nu a răspuns deocamdată la apeluri.

Olga Ciolacu s-a născut pe 10 octombrie 1949, în comuna Lozova, raionul Strășeni. Artista a fost laureată a festivalului „Crizantema de aur” (Târgoviște, 1993–1995). A devenit Artistă Emerită a RSSM în 1988 și Artistă a Poporului din Republica Moldova în 1995. În 1993, a primit medalia „Meritul Civic”, iar în 1999 Ordinul „Gloria muncii”.

În 2018, Olga Ciolacu a fost decorată cu cea mai înaltă distincție în stat. Artistei i s-a conferit Ordinul Republicii.

Distincția i-a fost acordată în semn de înaltă prețuire a meritelor deosebite în domeniul artei muzicale, pentru contribuție la promovarea valorilor culturale și activitate de creație prodigioasă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: