VIDEO Interpretul rus Irakli a primit, din nou, refuz de intrare în Moldova. Prima reacție: „merg în judecată, am dreptul să-mi văd fanii”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Interpretul rus Irakli a primit, din nou, refuz de intrare în Moldova. Prima reacție: „merg în judecată, am dreptul să-mi văd fanii”

Interpretul georgian din Rusia, Irakli, a primit refuz de intrare în Republica Moldova. Se întâmplă pentru a doua oară, în ultimele două luni. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi. Potrivit ei, artistul nu ar fi întrunit condițiile de intrare în țară. Într-un comentariu pe rețelele de socializare, Irakli a catalogat decizia autorităților drept „tristă” și „antidemocratică” și a anunțat că o va ataca în instanța de judecată.

„Nu au fost întrunite condițiile de intrare în Republica Moldova”, a declarat Raisa Novițchi pentru NM.

Într-un comentariu pe rețelele de socializare, Irakli și-a anunțat urmăritorii că concertul a fost amânat „nu din cauza sa”, dar din „motive politice”

„Din păcate concertul care trebuia să îl am astăzi în Moldova, unii poate vor râde, dar nu va avea loc. Nu din cauza mea. Din nou nu m-au lăsat să intru angajații voștri de la frontieră. Sunt suspectat pe motive politice. (…) Este a doua oară când organizatorii mi-au promis că totul va fi bine. A fost principial pentru mine să ne întâlnim, pentru că muzica nu trebuie să fie politizată, ca și sportul. Nu aveam de gând nici prima, nici a doua oară să cânt cu îndemnul de a vota pentru vreun partid politic”, a declarat Irakli.

Interpretul rus a comentat și interdicția din decembrie, când urma să cânte la Bălți și Orhei, în cadrul a două concerte organizate de oligarhul fugar cu legături la Moscova, Ilan Șor. Irakli spune că nu a știut atunci că concertul era organizat de Șor.

„Trebuia să fie un concert obișnuit, ca și în cazul parcului de distracție, care se pare a fost finanțat de un businessman din opoziție. Nu am știut despre asta. Cel mai important moment – noi nu participăm la acțiuni politice și asta nu a fost o acțiune politică, dar am început să văd cu totul altfel guvernarea și președintele vostru. (…) Mi-am făcut concluzia că, cel mai probabil, nu voi putea cânta în Moldova atâta timp cât va fi această guvernare și președintă”, a mai spus Irakli.

Interpretul rus a anunțat că va ataca decizia autorităților din Moldova de a-i refuza intrarea în Moldova în instanța de judecată.

„M-am consultat cu avocații și voi ataca decizia în instanță. Am dreptul să mă văd cu fanii mei. (…) Sunt sigur că mai devreme sau mai târziu întâlnirea noastră va avea loc. Eu nu mă voi da bătut. Da, îmi este obijduitor, dar binele cu siguranță va învinge”, a conchis artistul.

NM a contactat Guvernul pentru un comentariu, dar până în momentul publicării știrii nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.

De menționat că Irakli urma să susțină un concert pe 10 februarie, într-un club de noapte din capitală.

În ultimele 24 de ore, potrivit Poliției de Frontieră, 22 de persoane au primit refuz de intrarea în țara noastră.

VIDEO Interpretul rus Irakli a primit, din nou, refuz de intrare în Moldova. Prima reacție: „merg în judecată, am dreptul să-mi văd fanii”

Instagram


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: