VIDEO Judecătorii au refuzat s-o elibereze pe Tauber din arest la domiciliu. Deputata: „O bătaie de joc”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Judecătorii au refuzat s-o elibereze pe Tauber din arest la domiciliu. Deputata: „O bătaie de joc”

Deputata și vicepreședinta Partidului „Șor”, Marina Tauber, rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău. Magistrații au respins recursul apărării, care a cerut anularea măsurii de arest la domiciliu, stabilită de prima instanță.

„E trist pentru că oamenii care trăiesc pe spatele vostru nu lucrează. Oamenii care stau aici (nr. CA Chișinău) nu lucrează, dar se supun ordinului politic. (…) Este o bătaie de joc față de mine. (…) Îmi este rușine să mă uit la cum este încălcată legea”, a declarat Marina Tauber în fața mulțimii adunate în scuarul Curții de Apel.

Amintim că ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, unde urma să fie examinată măsura preventivă pe numele deputatei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost amânată pe 26 mai din cauza lipsei procurorului. În aceeași zi, deputata a fost lipsită de imunitate parlamentară pe trei capete de acuzare, în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a acesteia. Examinarea cererilor procurorilor au avut loc în lipsa parlamentarei.

Reamintim în acest context că Marina Tauber a fost reținută pe 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău. Deputata planifica să plece în Israel. Pe 2 mai, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis că Marina Tauber revine în arest la domiciliu. De atunci, măsura a fost prelungită de instanțele de judecată.

Deputata este suspectată de acceptarea cu bună știință a finanțării din partea unui grup criminal în perioada campaniei electorale în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar a municipiului Bălți din 21 noiembrie 2021. Totodată, parlamentara, care este și vicepreședintă a Partidului „ȘOR”, este acuzată de falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale din noiembrie 2021.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: