VIDEO „Live-urile glamuroase nu au sens”. Premierul răspunde unei paciente care a povestit cum este tratată într-un spital din capitală
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Live-urile glamuroase nu au sens”. Premierul răspunde unei paciente care a povestit cum este tratată într-un spital din capitală

O femeie originară din Soroca, care susține că a fost infectată cu coronavirus de tip nou a povestit într-un live pe Facebook despre cum este tratată în spital. Aceasta susține că administrația spitalului ar fi de vină pentru infectarea ei, deoarece ar fi ascuns faptul că erau medici bolnavi de COVID-19. În replică, premierul Ion Chicu a argumentat că sistemul medical din Republica Moldova „culege roadele” atitudinii de până acum a guvernelor care au condus țara.

Femeia susține că s-a infectat în timp ce era internată într-un spital pentru o intervenție chirurgicală. Ulterior, ea a fost externată și a plecat acasă, unde l-a infectat și pe soțul ei și și-a pus în pericol copiii. Ea mai spune că toți pacienții care au fost în contact cu medicii infectați de la Soroca au fost trimiși acasă, fiindu-le permis să părăsească spitalul.

De asemenea, ea povestește cum sunt tratați pacienții cu COVID-19 în spitale și care sunt simptomele pe care le-a simțit de la infectare.

„Condițiile din spital clar că sunt de „2553 de lei”, așa cum afirmă domnul președinte. Lor nu le e rușine să mintă lumea? Cum lumea asta rabdă și nu se răscoală nimeni? Oameni buni, noi n-avem nici o picătură de apă caldă să ne spălăm. Suntem de 6 zile în spital”, afirmă femeia.

Geplaatst door Veronica Suveica op Zondag 5 april 2020

Premierul Ion Chicu s-a referit la cele povestite de pacientă în cadrul unui briefing din 6 aprilie.

„O doamnă care arată foarte bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă, nu știu ce acolo. Da, stimați concetățeni, sistemul medical al Republicii Moldova este în starea în care este. În unele instituții sunt condiții mai bune, în altele nu… Culegem roadele atenției și prioritizării pe care statul Republica Moldova a acordat acestui domeniu de 30 de ani, dar în special în ultimii 10 ani. De aceea, nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase despre starea precară a spitalelor. Pentru că da, starea este precară și asta este atitudinea noastră, a tuturor față de acest sistem”, a argumentat șeful executivului.

Amintim că președintele Igor Dodon a anunțat, acum câteva zile, că o zi de tratament în secția de terapie intensivă pentru o persoană bolnavă de COVID-19 este de 5 300 lei, iar pentru un pacient internat în staționar la „Toma Ciorbă” este de 2255 lei.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 864 de cazuri de COVID-19. Numărul de decese a urcat la 17, după ce încă două persoane au decedat în ultimele ore: o femeie de 81 de ani și un bărbat de 78 de ani.

Ministrul Sănătății a precizat că 78 de persoane sunt în stare gravă, iar 10 sunt intubate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: