VIDEO Marcoci și Nesterovschi spun că se retrag, dar Grigorișin rămâne în cursa pentru Bălți: „Sunt pregătit de turul doi”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Marcoci și Nesterovschi spun că se retrag, dar Grigorișin rămâne în cursa pentru Bălți: „Sunt pregătit de turul doi”

Candidatul independent la funcția de primar al mun. Bălți Nicolai Grigorișin a declarat că este pregătit pentru cel de-al doilea tur de scrutin. În cadrul unei intervenții din 7 decembrie, acesta a menționat că, potrivit organului electoral, niciunul dintre concurenții electorali, deocamdată, nu a renunțat în mod oficial la cursă.

„Mergem în turul doi. Cine este contracandidatul meu – deocamdată nu știu. Oficial nu a renunțat nimeni deocamdată. Adică, dacă va fi reprezentantul PAS – atunci va fi reprezentantul PAS. La circumscripția electorală Bălți mi-au spus că niciun refuz deocamdată nu este înregistrat. Sunt pregătit de turul doi. Cred că și bălțenii sunt pregătiți de alegeri. În timp ce politicienii fac jocuri politice, noi soluționăm problemele orașului (…) Pe 19 ne așteaptă o zi minunată. Toți bălțenii trebuie să meargă la alegeri”, a declarat Grigorișin.

Amintim că, în ajun, candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor la funcția de primar de Bălți Alexandr Nesterovschi a anunțat că „va boicota” scrutinul din 19 decembrie. Acesta a menționat că scrutinul ar trebui anulat și organizat de la zero și a îndemnat și ceilalți candidați să renunțe la participarea la turul doi. Cu o zi mai devreme, și candidatul PAS Boris Marcoci a anunțat că renunță de a candida în turul doi, pentru a evita eventualele speculații.

Turul doi al alegerilor locale din mun. Bălți, planificat pentru 5 decembrie, a fost suspendat cu doar 30 de minute înainte de deschiderea secțiilor de votare. S-a întâmplat din cauza solicitării Comisiei Electorale Centrale ca instanța de judecată să anuleze înregistrarea Marinei Tauber, candidata Partidului „ȘOR” în calitate de concurent electoral, pe motiv că a depășit plafonul de cheltuieli în campania electorală și ar fi ascuns suma reală a mijloacelor financiare. Judecătoria Bălți a dat curs solicitării CEC, iar Curtea de Apel Bălți și Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia primei instanțe.

Prin urmare, în ședința din 6 decembrie, CEC a anunțat că procesul electoral va fi reluat, iar turul doi va fi organizat pe 19 decembrie. Potrivit legii electorale, dacă unul dintre candidații care a obținut cele mai multe voturi se retrage sau este exclus din cursă, în buletinele de vot este inclus următorul, în funcție de numărul de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: