(VIDEO) „Moldova va fi mai modernă“. Spînu anunță 6 obiective pentru acest an
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Moldova va fi mai modernă“. Spînu anunță 6 obiective pentru acest an

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat cele șase obiective pe care și le-a stabilit ministerul pentru anul 2023. Potrivit vicepremierului, echipa va face și mai mult proiecte „pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor”. 

„În anul 2022, în ciuda multiplelor crize, am construit o bază trainică pentru viitorul țării noastre. În 2023, Moldova este gata treacă de la crize la construcție, de la dificultăți la dezvoltare. Va fi anul în care vom construi și mai mult, vom face și mai mult proiecte pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor. Vom merge spre o Moldovă care va arăta altfel decât în trecut. Moldova va fi mai modernă și mai puternică”, a informat Andrei Spînu.

Obiectivele Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru anul 2023:

  1. Mai multă energie regenerabilă, mai multe panouri solare și mai multe instalații eoliene. Vom selecta primele proiecte mari de investiții în centrale de generarea a energie regenerabile;
  2. Mai multe drumuri europene. Vom iniția proiecte de peste 12 mlrd de lei pentru reabilitarea drumurilor;
  3. Mai multe proiecte pentru satele noastre. Vom lansa un nou concurs de proiecte pentru Satul European;
  4. Mai mult transport modern. Vom face regulă în transportul de pasageri prin digitalizare;
  5. Mai multă regulă în construcții. Vom aproba Codul Urbanismului și Construcțiilor;
  6. Roaming ca acasă în întreaga Uniune Europeană, la fel, cum am făcut cu România. Vom plăti mai puțin atunci când folosim internetul sau telefonul mobil în afara țării.

„Am arătat lumii întregi că moldovenii sunt puternici, muncitori, hotărâți și merită condiții mai bune de trai. Cu dumneavoastră alături, sunt sigur că vom reuși! Am reușit anul trecut, vom reuși și mai multe în 2023. Vă mulțumesc”, a adăugat vicepremierul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: