(VIDEO) O casă din Chișinău, construită pe acoperișul unui bloc de locuit. Reacția autorităților
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O casă din Chișinău, construită pe acoperișul unui bloc de locuit. Reacția autorităților

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care arată că pe acoperișul unui bloc de apartamente din Chișinău este amplasată… o casă. Într-o reacție, Pretura sectorului Centru al capitalei a precizat că locuința, care a fost construită ilegal, se află pe acoperișul clădirii multietajate din anul 2016. Totodată, instituția a menționat că Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică (INST), responsabil de verificarea legalității și disciplinei în construcții, a fost sesizat în 2020. 

Pe 25 aprilie, un utilizator Facebook a publicat un videoclip în care se vede că pe acoperișul unui bloc de locuit din capitală se află o casă.

Pretura sectorului Centru a precizat, într-un comunicat, faptul că blocul de locuit se află pe strada Grenoble 159/7. Potrivit sursei citate, locuința de pe acoperișul clădirii a fost edificată ilegal în urmă cu opt ani – în 2016. Pretura a comunicat că autoritatea publică locală a informat INST despre situația respectivă în 2020.

Având în vedere faptul că APL nu poate întocmi procese-verbale contravenționale pe art. 178, al. 4, pct. d) “construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor, transformarea acoperișurilor sau extinderea celor existente, care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative”, examinarea cazului este de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției”, au menționat reprezentanții preturii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: