(VIDEO) O nouă alertă cu bombă falsă la un liceu din capitală. Poliția a inițiat un proces penal
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) O nouă alertă cu bombă falsă la un liceu din capitală. Poliția a inițiat un proces penal

O nouă alertă cu bombă falsă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu” din Chișinău. O persoană a sesizat, în această dimineață, oamenii legii că în instituția de învățământ s-ar afla un obiect explozibil, informație care s-a dovedit a fi eronată. Pe caz a fost inițiat un proces penal, iar oamenii legii întreprind măsuri pentru a identifica persoana care a raportat alerta falsă. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati. 

Apelul la Serviciul 112 a survenit pe 22 mai, în jurul orei 08:50. Poliția a fost sesizată că în incinta Liceului Teoretic „Natalia Gheorghiu”, situat în sectorul Rîșcani din capitală, este amplasat un obiect explozibil.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. Elevii și profesorii au fost evacuați din instituția de învățământ, iar zona – încercuită.

În urma verificării clădirii de către specialiștii din cadrul serviciului ”Bombteh”, nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozibile.

Pe caz a fost inițiat un proces penal, iar ofiterii de investigare întreprind toate măsurile pentru a identifica persoana responsabilă.

Potrivit legislației, individul care a făcut apelul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

***

Precizăm că o alertă cu bombă falsă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu” din Chișinău a fost anunțată și pe 16 mai. În aceiași zi, alerte cu bombă false au vizat și Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” și Liceul Teoretic „Alecu Russo”, care, la fel, sunt amplasate în capitală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: