O nouă invitație la dezbateri pentru Ceban. Albu: „Să vină și să nu fugă ca un laș, cum a părăsit partidul care l-a făcut primar”
Full Article 4 minutes read

O nouă invitație la dezbateri pentru Ceban. Albu: „Să vină și să nu fugă ca un laș, cum a părăsit partidul care l-a făcut primar”

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar al Chișinăului, Adrian Albu, l-a provocat pe edilul suspendat al capitalei, Ion Ceban, care candidează pentru încă un mandat din partea partidului său – Mișcarea Alternativă Națională (MAN) – la dezbateri. Albu l-a acuzat pe Ceban că a transformat Primăria Chișinău în „partid” și că își asumă proiectele socialiștilor din Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă din 25 octombrie, Adrian Albu a declarat administrația Primăriei Chișinău – reprezentanții căreia sunt preponderent membri MAN – își asumă proiectele PSRM.

Stimați cetățeni ai orașului Chișinău, noi, socialiștii, mereu vom opta pentru proiecte sociale și economiceși vă rugăm, de fiecare dată, să atrageți atenția la cine este promotorul acestora. Pentru că, spre regret, suntem în situația când, datorită Consiliului Municipal și consilierilor socialiști care au votat și au lobbat toate aceste proiecte ca să fie pentru dvs, acum s-a găsit o formațiune care își asumă toate aceste proiecte, în viziunea noastră, cel puțin obraznic. De aceea venim cu o solicitare către exponenții administrației actuale, așa-numit partid. Dacă doriți într-adevăr să demonstrați că sunteți o echipă puternică, haideți să veniți cel puțin la dezbateri, pentru că noi vedem cât de mult vă temeți, pentru că știți că, de fiecare dată, orice proiect pe care îl veți spune sau îl veți asuma, este cel votat de socialiști. Iar dvs administrați, spre regret, nu de fiecare dată corect. Și dacă nu veți veni la aceste dezbateri să știți că vom veni noi la voi cu dezbaterile pentru că altfel nu se mai poate”, a spus el.

Ulterior, într-o postare pe canalul său de Telegram, Albu l-a acuzat direct pe Ceban că a transformat Primăria Chișinău în partid și l-a provocat la dezbateri publice.

Proiectele bune ale PSRM pentru municipiul Chișinău sunt asumate acum artificial de un partid apărut peste noapte. În aceste condiții, îl invit pe Ion Ceban, care a transformat Primăria Chișinău în partid politic, să vină la dezbateri electorale și să nu fugă ca un laș, cum a părăsit partidul care l-a făcut primar general. Dacă nu va veni el la dezbateri, suntem gata să venim noi la el, pentru că avem multe lucruri să le spunem, să cunoască întreaga societate”, a declarat acesta.

NM a solicitat o reacție la acuzațiile lui Albu de la consiliera lui primarului Ceban, Natalia Ixari, însă deocamdată n-am primit un răspuns.

Precizăm că, în actuala campanie electorală, Ion Ceban a primit mai multe inivitații la dezbateri publice de la concurenții săi electorali, însă acesta le-a refuzat. Consiliera lui Ceban, Natalia Ixari, a declarat din start că MAN are „propria agendă” și că Ion Ceban nu va participa la dezbateri.

***

Republica Moldova va organiza alegeri locale generale pe 5 noiembrie 2023. În cadrul scrutinului vor fi aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 sătești (comunali), orășenești și 1 086 raionali/municipali. Potrivit informației publicate de Comisia Electorală Centrală, pentru funcția de primar al Chișinăului s-au înscris în cursa electorală 27 de pretendenți, printre ei Ion Ceban (MAN) și Adrian Albu (PSRM).

În context, precizăm că Ion Ceban candidează în acest scrutin electoral din partea Mișcării Alternative Naționale – partid pe care-l conduce. În 2019, Ceban a ajuns în fruntea Primăriei Chișinău din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova – formațiune a cărui membru a fost și pe care, între timp, a părăsit-o.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: