Ce ar însemna pentru Moldova „recunoașterea” independenței regiunii transnistrene? Prognoza vicepremierului Oleg Serebrian
Full Article 2 minutes read

Ce ar însemna pentru Moldova „recunoașterea” independenței regiunii transnistrene? Prognoza vicepremierului Oleg Serebrian

Recunoașterea independenței regiunii transnistrene ar putea duce la o situație periculoasă și imprevizibilă, iar acest lucru poate constitui un risc destabilizator foarte mare pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul pentru Reintegrare Oleg Serebrian în cadrul ediției din 5 aprilie a emisiunii „Important”, de la postul de televiziune TVC21.

Viceprim-ministrul a menționat că insistența pe declarațiile de genul că „regiunea transnistreană militează pentru independență și va fi independentă” este provocatoare.

„Declarațiile periculoase ale unor deputați din Duma de Stat că: „Vom recunoaște independența regiunii transnistrene”. Recunoașterea independenței regiunii transnisrene ar putea să schimbe foarte multe, adică ar putea să aducă la o situație nouă și foarte periculoasă, imprevizibilă. Deci cred că atunci când vorbim despre riscuri, ăsta poate fi un risc destabilizator foarte mare”, a menționat acesta.

În același timp, Oleg Serebrian a dat asigurări că în afară de declarațiile recurente ale unor deputați sau comentatori politici incisivi, care fac apeluri la recunoașterea independenței Transnistriei nu au fost făcute formulări oficiale în acest sens. „Dar sigur că toată lumea este conștientă ce s-ar putea întâmpla într-un astfel de scenariu”, a adăugat el.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: