VIDEO Pasageri cu milioane în buzunare. Peste 2.300.000 lei aduși din Moscova, confiscați la Aeroportul Chișinău
Full Article 2 minutes read

VIDEO Pasageri cu milioane în buzunare. Peste 2.300.000 lei aduși din Moscova, confiscați la Aeroportul Chișinău

Oamenii legii au pornit o nouă cauză penală pe faptul contrabandei cu circa 130.000 dolari (peste 2.300.000 lei) aduși în țară de pasagerii sosiți din Moscova.

Cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la Aeroport, cu autocarele – atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii.

Persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani.

Astfel, la revenire, persoanele au fost percheziționate la vama Aeroport, iar banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile (de modele identice, prezumându-se preliminar că le-ar fi fost oferite în scopul comunicării la subiectul introducerii ilegale a banilor în țară).

Acțiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii originii și destinației banilor.


Nu este primul caz de acest fel, depistat în ultimele luni de către oamenii legii. Pe 22 aprilie, oamenii legii au confiscat o sumă totală de peste 20,4 milioane de lei moldovenești, în diferite valute. Banii erau împărțiți astfel încât „cărăușii” să nu depășească suma de 10 000 de euro, permisă de legislație.

Pentru a aduce banii în R. Moldova, în interesul unei „grupări criminale”, au fost folosite în special persoane în vârstă din UTA Găgăuzia, a precizat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: