VIDEO Ploi abundente în Dubai: clădiri și străzi inundate, vehicule blocate pe șosele 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ploi abundente în Dubai: clădiri și străzi inundate, vehicule blocate pe șosele 

Cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, Dubai, a fost inundat urmare a unor ploi abundente care nu sunt caracteristice regiunii. Mai multe străzi și primele etaje ale unor clădiri au fost acoperite cu apă, scrie Meduza. Pe unele drumuri, mașinile au rămas blocate. A fost inundată și o stație de metrou. A fost întreruptă circulația transportului în comun. Aeroportul Internațional Dubai a încetat să mai primească zboruri. Iar școlile, inclusiv instituțiile guvernamentale, activează de la distanță. 

Ploile din Dubai au început în noaptea de marți, 16 aprilie. Mai multe străzi au fost inundate. Pe unele drumuri au rămas mașini blocate.

Autoritățile țării au îndemnat locuitorii să nu-și părăsească casele.

Instituțiile guvernamentale, școlile, universitățile activează de la distanță. Mai multe companii private le-au urmat exemplul.

A fost întreruptă circulația transportului în comun. Și metroul activează cu întreruperi, una dintre stații a fost inundată.

Toate meciurile viitoare din Campionatul de fotbal din Emiratele Arabe Unite au fost anulate.

Aeroportul Internațional Dubai, unul dintre cele mai mari hub-uri aeriene din lume, a încetat să primească zboruri pe 16 aprilie „până când situația meteorologică se va îmbunătăți”. Zborurile sunt redirecționate către Aeroportul Abu Dhabi din apropiere. Multe companii aeriene și-au anulat zborurile către și dinspre Dubai, lăsând mii de pasageri blocați în aeroport.

Primele etaje ale multor clădiri au fost inundate. Printre acestea se numără și Dubai Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume. Aici, pe lângă inundații, s-au spart țevi. 

Se așteaptă ca, în total într-o zi și jumătate, până la 150 de milimetri de precipitații să cadă în Dubai – aproximativ o dată și jumătate mai mult decât norma anuală. Aversele sunt de așteptat să se încheie miercuri, 17 aprilie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: