VIDEO Podul Ciongar a fost bombardat. Liderul Hersonului: Știm coordonatele podului din Odesa, din Giurgiulești
Full Article 3 minutes read

VIDEO Podul Ciongar a fost bombardat. Liderul Hersonului: Știm coordonatele podului din Odesa, din Giurgiulești

Autoritățile nerecunoscute din Crimeea anexată de Rusia susțin că forțele armate ucrainene au lovit podul Ciongar și alte poduri care fac legătura între peninsulă și regiune. Drept replică, aceștia i-au prevenit subtil să înceteze întrucât cunoscut coordonatele podurilor din Odesa, dar și a podului moldovenesc Giurgiulești. Potrivit unei evaluări preliminare a „autorităților”, forțele armate ucrainene au folosit rachete britanice Storm Shadow. Partea ucraineană nu a comentat încă aceste informații.

Așa zisele autorități ale Crimeei susțin că în urma bombardamentelor nicio persoană nu a fost rănită.

În dimineața zilei de 22 iunie, așa zisul guvernator al regiunii Herson Vladimir Saldo a ieșit cu un mesaj video în care a amenințat forțele armate ucrainene că știu coordonatele podurilor din Ucraina, dar și din Moldova.

„Vă transmit un salut călduros: noi cunoștem coordonatele podurilor din Odesa, a podului Giurgiulești, care a fost în componența Ucrainei, dar acum îi aparține Republicii Moldova. Toate coordonatele noi le cunoaștem”, a amenințat Saldo.

UPDATE 12:00 Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federației Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. În acest sens, MAEIE l-a convocat pentru explicații pe ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Totodată, Saldo a asigurat că circulația rutieră va fi restabilită într-o oră, însă din imaginile publicate se observă o gaură uriașă.

VIDEO Podul Ciongar a fost bombardat. Liderul Hersonului: Știm coordonatele podului din Odesa, din Giurgiulești

theins.ru

Anterior, șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu , a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei plănuiau să lovească cu rachete occidentale, inclusiv HIMARS și Storm Shadow, pe teritoriul Rusiei în afara zonei „operațiunilor speciale”. Atunci, el a subliniat că aceasta va fi văzută ca o „implicare cu drepturi depline” a SUA și Marii Britanii în conflict și ar presupune „loviri imediate asupra centrelor decizionale” din Ucraina.

Experții militari ucraineni intervievați de The Insider au spus că conducerea Federației Ruse ar putea merge să submineze barajul hidrocentralei Kakhovskaia, nu numai pentru a descuraja contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei, ci și pentru a tăia Crimeea de la Ucraina. Serghei Leșcenko, consilier al șefului Președintelui Ucrainei, a spus că Putin nu a vrut să renunțe la Crimeea nici măcar în detrimentul alimentării cu apă prin Nipru. El ar putea alege între „deshidratarea Crimeei” sau pierderea sa completă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: