VIDEO „Presupun că următorul va fi copilul nostru”. Galina Dodon are interdicție de a părăsi R. Moldova în următoarele 60 de zile
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Presupun că următorul va fi copilul nostru”. Galina Dodon are interdicție de a părăsi R. Moldova în următoarele 60 de zile

Galina Dodon, soția fostului șef al statului Igor Dodon nu va putea ieși din Republica Moldova în următoarele două luni. Declarația a fost făcută de către aceasta în urma audierilor la Procuratura Anticorupție. Potrivit acesteia, are statutul de învinuit de complicitate în îmbogățire ilicită. Imaginile au fost publicate de PRO TV Chișinău.

UPDATE (15:46) Procuratura Anticorupție a dezvăluit detalii despre învinuirile care i se aduc Galinei Dodon. Acesteia i se incriminează complicitate la îmbogățire ilicită. Oamenii legii susțin că fostul cuplu prezidențial ar deține personal și printre intermediari bunuri care depășesc suma de 21 mln de lei. Asta cu toate că au declarat venituri de doar 3 mln lei.

„Complice la imbogațire ilicită. Mi s-a deschis un dosar politic care are ca scop să-l defăimeze pe soțul meu. Sunt tratată în cel mai josnic mod. Au făcut percheziții la părinții noștri. Avem de-a face cu niște persoane care sunt instruite special. Presupun că următorul va fi copilul nostru, care se întoarce acasă în vacanță. Cred că degrabă o să-i pună interdicție de a studia în Rusia. Îmi țin fratele în închisoare. Pentru ce? Pentru faptul că a făcut bani în Rusia și a venit în Moldova, în satul Molovata, de baștină, ca să deschidă o afacere. Și acum îl țin în inchisoare și îmi torturează părinții. Mamele noastre sunt bolnave și nu le dau voie să vină să-și vadă nepoții”, a declarat Galina Dodon la ieșirea de la audieri.

Contactată de NM, reprezentanta Procuraturii Mariana Cherpec a confirmat că Galina Dodon are interdicție de a părăsi țara timp de 60 de zile.

***

Amintim că fosta primă doamnă a Republicii Moldova Galina Dodon a fost citată în „dosarul Kuliok”, în care figurează soțul său, fostul președinte al țării Igor Dodon, dar și fratele său, Petru Merineanu.

Investigațiile efectuate de către procurorii anticorupție pe această cauză penală, pe lângă alte infracțiuni, se referă inclusiv la infracțiunea de îmbogățire ilicită. În acest context sunt investigate mai multe persoane în privința cărora există probe că ar fi participat la comiterea infracțiunii.

Pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul „kuliok” este vizat nu doar Dodon, ci și intermediarii.

Procurorii care au efectuat percheziţiile la domiciliul  fostului preşedinte Igor Dodon au descoperit sume mari de bani, în diferite valute, obiecte de lux şi recipise care demonstrează că familia trăia pe picior larg. În una din recipisele semnate de Galina Dodon, descoperită de procurori, arată că aceasta a plătit anul trecut 25.000 de euro doar pentru utilajele mobilierului de la bucătărie.

 

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: