(VIDEO) Progres tehnologic! Al doilea pacient cu implant Neuralink în creier a reușit să joace online cu puterea minții
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Progres tehnologic! Al doilea pacient cu implant Neuralink în creier a reușit să joace online cu puterea minții

Al doilea pacient care a primit un cip Neuralink implantat în creier a reușit să joace Counter-Strike 2 doar cu puterea minții. Acest videoclip a fost publicat pe site-ul Neuralink, compania lui Elon Musk responsabilă pentru dezvoltarea implantului, informează The Guardian.

Alex, băiatul căruia i-a fost implantat cipul, a suferit o leziune a măduvei spinării, care i-a afectat parțial controlul asupra corpului. Cu ajutorul implantului, pe lângă jocul CS 2, Alex a reușit să proiecteze obiecte 3D în diverse programe.

 

Elon Musk a anunțat în cadrul unui podcast că al doilea pacient implicat în testarea implantului cerebral Neuralink are o leziune a măduvei spinării, similară cu cea a primului pacient, care a suferit o paralizie în urma unui accident de scufundare. 400 dintre electrozii implantului de pe creierul celui de-al doilea pacient funcționează, a precizat Musk. Conform site-ului companiei Neuralink, implantul conține 1.024 de electrozi.

Se pare că al doilea implant a mers extrem de bine. Sunt destui electrozi și semnalul este puternic. Funcționează excelent”, a spus Musk, conform sursei citate.

Neuralink nu a dezvăluit data exactă a operației celui de-al doilea pacient.

Compania lui Musk a primit autorizația de a efectua teste pe oameni cu implanturi cerebrale în primăvara anului 2023. Neuralink estimează că această tehnologie va contribui la tratarea problemelor neurologice, cum ar fi pierderea memoriei, orbirea, paralizia, boala Alzheimer și insomnia.

În luna martie, Neuralink a prezentat cum primul pacient echipat cu un astfel de cip a jucat șah. Cipul i-a permis să acceseze jocuri video, să navigheze pe internet, să posteze pe rețelele de socializare și să controleze un cursor pe laptop.

Alte opt persoane ar putea primi acest implant cerebral în cadrul studiilor clinice planificate pentru acest an.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: