VIDEO Protest cu mașina pe scările Primăriei Hîncești: „Vă bateți joc de mine?”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Protest cu mașina pe scările Primăriei Hîncești: „Vă bateți joc de mine?”

O mașină a putut fi observată pe scările Primăriei municipiului Hîncești, în dimineața zilei de 10 iulie. Atât autoritățile locale, cât și oamenii legii din Hîncești au declarat că un locuitor al raionului și-a parcat neregulamentar automobilul pe treptele Primăriei în semn de protest. Reprezentanții Primăriei au declarat că bărbatul este angajat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), iar în cadrul manifestației „a solicitat mașină de serviciu pentru instituția în care activează”. Fiind testat cu aparatul Drager s-a constatat că bărbatul nu era băut. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Hîncești, în această dimineață a avut loc un protest în fața instituției.

Stropșa Dumitru, locuitor al s. Pereni și angajat al ANSA a urcat azi pe scările primăriei pentru a protesta. În cadrul protestului domnul a solicitat mașină de serviciu pentru instituția în care activează – Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor”, se arată în declarația Primăriei municipiului.

Instituția a cerut Inspectoratului de Poliție să întreprindă măsuri în conformitate cu legislația în vigoare.

Voi ce vă bateți joc de mine? Furați tot orașul acesta și voi bunul meu să-l luați de aici? Dacă pe jos, toți pe jos. Dacă trăim din salariu, toți să trăim din salariu, nu din furat”, a spus un bărbat în fața Primăriei, potrivit imaginilor publicate de instituție.

Contactat de NM, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Hîncești Cristina Vicol a declarat că oamenii legii au fost sesizați „precum că pe scările primăriei municipiului Hîncești a fost parcat neregulamentar un automobil de model Dacia Duster”.

S-a stabilit că un bărbat de 34 ani, locuitor al raionului Hîncești a parcat neregulamentar automobilul pe treptele primăriei municipiului Hîncești în semn de protest. Conducătorul auto fiind testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat. Polițiștii au inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat reprezentanta Poliției din Hîncești.

UPDATE: ANSA a declarat că s-a autosesizat pe marginea acțiunilor angajatului lor, din subdiviziunea teritorială Hîncești.

„Este vorba despre un angajat al Agenței, fiind în prima sa zi de serviciu, care nu s-a prezentat până la momen la locul de muncă. Precizăm că, în conformitate cu atribuțiile fiecărui funcționar și în dependență de activitățile de serviciu, Agenția asigură cu transport funcționarii săi în misiuni de serviciu. Incidentul va fi examinat în conformitate cu legislația în vigoare, urmând a fi demarată o anchetă de serviciu”, a comunicat instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: