VIDEO Protestatarii Partidul ȘOR și PACE spun că ar fi împiedicați să ajungă la Chișinău. Poliția îi acuză că blochează traseul
Full Article 4 minutes read

VIDEO Protestatarii Partidul ȘOR și PACE spun că ar fi împiedicați să ajungă la Chișinău. Poliția îi acuză că blochează traseul

Un activist al „Mișcării pentru popor”, din care fac parte inclusiv Partidul „ȘOR” și PACE, susține că Poliția îngrădește accesul manifestanților care au pornit spre Chișinău pentru a participa la miting. La rândul lor, polițiștii declară că nu îngrădesc „sub nici o formă libera deplasare a cetățenilor spre capitală”. Totodată, ei menționează că majoritatea transportului care aduce cetățenii din direcția Cimișlia este reutilat. În același timp, oamenii legii anunță că persoanele care intenționează să ajungă în centrul capitalei, în acest moment, blochează traseul la intrarea în mun. Chișinău dinspre Stăuceni. 

Un activist al „Mișcării pentru popor”, din care fac parte inclusiv Partidul „ȘOR” și PACE (condus de la Londra de către Gheroghe Cavcaliuc) a publicat imagini de la Cimișlia.

Acesta susține că Poliția îngrădește accesul manifestanților care au pornit spre Chișinău, pentru a participa la mitingul planificat pentru ora 12:30.

„Sute de oameni, împiedicați să ajungă la Chișinău, sunt la un pas de a bloca drumul național din Cimișlia, pentru a protesta față de abuzul regimului, care încalcă drepturile cetățenilor și libertățile omului”, a declarat reprezentanții Mișcării.

La rândul lor, reprezentanții Poliției susțin că nu îngrădesc „sub nici o formă libera deplasare a cetățenilor spre capitală, dar că asigură neadmiterea blocării traseelor, ceea ce ar putea perturba alte măsuri stabilite în Chișinău”.

Totodată, ei menționează că majoritatea transportului care aduce cetățenii din direcția Cimișlia spre capitală este reutilat și nu corespunde normelor tehnice.

„Respectiv, polițiștii au inițiat procedura de documentare și neadmitere a deplasării mai departe, în contextul în care anterior au fost înregistrate cazuri pe accidente, explozii a unităților de transport, etc.”, menționează oamenii legii.

Ei mai spun că mijloacelor de transport care corespund cerințelor tehnice le-a fost permisă deplasarea – „doar că pasagerii au refuzat, condiționând Poliția de a nu da curs procedurii de documentare a neregulilor depistate și permiterea de a se deplasa toți împreună”.

În același timp, oamenii legii anunță că persoanele care intenționează să ajungă în centrul capitalei, în acest moment, blochează traseul la intrarea în mun. Chișinău dinspre Stăuceni.

„Asemenea acțiuni nu pot fi acceptate, în contextul în care această arteră este una importantă de legătură cu capitala, iar restul cetățenilor nu ar trebui să fie deranjați în timpul deplasării, în principal serviciile speciale de urgență”, comunică polițiștii.

UPDATE 14.00: Protest și la Stăuceni, unde a fost blocat traseul: zecile de autobuze fac cale întoarsă.

UPDATE 13.19: Poliția îndeamnă conducătorii auto să ocolească traseul Chișinău –Stăuceni pe ambele sensuri de deplasare. „Acesta este blocat”, spun oamenii legii.

UPDATE 13.00: „Mișcarea pentru popor”, din care fac parte mai multe formațiuni politice, inclusiv Partidul ȘOR, dar și PACE, condus de către Gherghe Cavcaliuc, dar și activiști civici precum Maia Laguta, a anunțat că va desfășura pe 28 februarie un miting. Evenimentul urma să fie difuzat live de la 12:30, însă din cauza blocajului mai multor autocare cu manifestanți, planurile organizatorilor au luat un alt curs. NM difuzează live evenimentul.

„Persoanele în continuare nu se conformează cerințelor legale ale polițiștilor, manifestând un comportament violent față de forțele de ordine. Îndemnăm repetat la calm și la respectarea legii”, se arată în declarația polițiștilor.

UPDATE 12.39: Persoanele care au blocat traseul la Stăuceni încearcă să treacă și pe sensul opus de circulație, spun polițiștii.

UPDATE 12.23: Traseul Stăuceni-Chișinău, direcția de deplasare spre capitală, este în continuare blocată, iar șoferii sunt redirecționați spre șoseaua Balcani. Persoanele care au blocat accesul refuză să se conformeze cerințelor Poliției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: