VIDEO Putin anunță mobilizarea parțială în Rusia, începând de azi
Full Article 2 minutes read

VIDEO Putin anunță mobilizarea parțială în Rusia, începând de azi

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, începând cu ziua de azi. Anunțul vine în contextul în care Rusia duce un război în Ucraina, de la începutul acestui an. Putin declară că un decret în acest sens a fost deja semnat. Declarațiile au fost făcute de președintele rus în cadrul unei intervenții live.

„Rusia nu poate preda oamenii apropiați pentru a fi sfâșiați de un călău și să nu răspundă dorinței lor de a-și determina propria soartă. (…) Decretul de mobilizare parțială a fost semnat. Azi vor începe activitățile de mobilizare”, a anunțat Putin.

Potrivit lui Putin, Rusia va folosi „toate mijloacele de care dispune”, în cazul unei posibile amenințări a integrității teritoriale a țării. În discursul său, Putin a vorbit și despre armele nucleare.

„Când integritatea sa teritorială este amenințată, Rusia folosește toate mijloacele disponibile. Aceasta nu este o cacealma. (…) Cei care șantajează nuclear Federația Rusă trebuie să-și amintească că vântul se poate întoarce în direcția lor”, a mai spus Putin.

Agenția de presă rusă Ria Novosti a publicat, pe canalul său de Telegram, decretul lui Putin privind mobilizarea parțială în Federația Rusă. Vezi ce prevede documentul AICI.

Ieri, autoproclamatele DPR și LPR, precum și administrațiile desemnate de armata rusă din regiunile Herson și Zaporojie, au cerut „referendum” pentru aderarea la Rusia. Cu puțin timp înainte de aceasta, potrivit Media Zona, Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat legi pentru mobilizare în două lecturi simultan. Astfel, conceptele de „lege marțială” și „timpul de război” sunt introduse în Codul Penal. Potrivit sursei citate, se propune pedepsirea jafurilor și predării voluntare cu termene de până la 15 și, respectiv, 10 ani.

Amintim că Federația Rusă a invadat, pe 24 februarie, curent, Ucraina, provocând, astfel, un război de amploare în centrul Europei.

Știrea se actualizează…

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: