VIDEO Reacția premierului Recean la presupusul „atac cu dronă” de la Râbnița: „Provocări susținute de Rusia”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Reacția premierului Recean la presupusul „atac cu dronă” de la Râbnița: „Provocări susținute de Rusia”

Presupusul „atac cu dronă” asupra unei unități militare din raionul Râbnița, regiunea transnistreană, este o „provocare susținută de Federația Rusă”. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unor declarații de presă din 6 aprilie. Premierul a menționat că societatea noastră este deja „rezilientă” la provocări orchestrate.

Dorin Recean a fost întrebat de jurnaliști cum comentează presupusul atac cu dronă de la Râbnița. „Este o altă provocarea ordinară, dar haideți să atragem atenția la reacția societății care deja este rizilientă, care deja înțelege care este realitatea și că că aceste provocări nu mai pot să inducă panică sau frică”, a răspuns șeful Guvernului.

Întrebat dacă incidentul este o provocare din partea Rusiei, prim-ministrul a declarat: „Sunt provocări care sunt susținute de Federația Rusă ca să inducă această anxietate în societate”.

Precizăm că, în după-amiaza de 5 aprilie, o dronă kamikaze ar fi atacat o unitate militară din Râbnița. Serviciul local de securitate al regiunii transnistrene a declarat că ținta ar fi fost o stație radar care a suferit deteriorări minore. Biroul politici de reintegrare a calificat presupusul atac drept o acțiune menită să inducă „panică” și tensiune în societate.

O dronă kamikaze ar mai fi atacat o unitate militară din stânga Nistrului și pe 17 martie. Atunci, a fost distrus un elicopter Mi-8MT. Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au publicat imagini video cu momentul atacului. Autoritățile de la Chișinău nu au confirmat atacul, calificându-l, la fel, ca o „provocare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: