VIDEO Remake la piesa „Soarele și Luna”, cu imagini de la Adunarea „Moldova Europeană”. Reacția lui Pasha Parfeni
Full Article 2 minutes read

VIDEO Remake la piesa „Soarele și Luna”, cu imagini de la Adunarea „Moldova Europeană”. Reacția lui Pasha Parfeni

Actorul Cătălin Lungu, realizatorul emisiunii „Zero doi” de la Jurnal TV, a publicat un remake la piesa „Soarele și Luna”, care a reprezentat în acest an Republica Moldova la Eurovision. În clip au fost utilizate imagini din timpul Adunării „Moldova Europeană”, care s-a desfășurat pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale. Interpretul Pasha Parfeni a distribuit videoclipul pe pagina sa de Facebook și a menționat că se bucură că muzica sa inspiră alți oameni.

În noua variantă a piesei „Soarele și Luna” a fost păstrată linia melodică, însă versurile sunt diferite:

„I-am promis Moldovei mele
Că o s-o pun printre stele
I-am promis c-o scap de hoți
Ei au fugit în toiul nopții

N-are mare, n-are munte
Dar n-o dau nicicum, niciunde
Noi ne-alegem viitorul
Asta spune tot poporul

Țara mea, țara mea
Țara mea nu-i mică
Unii ar vrea-o jos
Poporul o ridică”.

 

Pasha Parfeni, cel care a interpretat „Soarele și Luna” la ediția din acest an a concursului Eurovision, a reacționat la noua variantă a melodiei.

„Sunt foarte fericit că muzica mea inspiră oamenii. Moldova trece prin momente cruciale și apelul la unitate și solidaritate pentru democrație este unul la care mă alătur. Mulțumesc, Cătălin, pentru că ai ales „Soarele și Luna” drept temă muzicală pentru mesajul tău de unitate pentru moldoveni. Suntem într-un gând și mă bucur de ce a ieșit în final. Dați un share să ajungă cât mai departe!”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook.

***

Pe 21 mai, în PMAN, a avut loc Adunarea „Moldova Europeană”. Evenimentul s-a desfășurat la Chișinău, dar și în alte 33 de capitale și orașe europene. Pe scena din capitală a urcat și președinta Parlamentului European Roberta Metsola. La sfârșitul adunării, a fost adoptată rezoluția „Moldova Europeană”. Prin acest document, moldovenii și-au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: