VIDEO Sandu, Grosu și Recean, mesaj la 2 ani de război: „Vom continua să fim de partea binelui. Слава Україні!”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Sandu, Grosu și Recean, mesaj la 2 ani de război: „Vom continua să fim de partea binelui. Слава Україні!”

Astăzi, 24 februarie, se împlinesc 2 ani de când Federația Rusă a invadat militar țara vecină, Ucraina, declanșând un război la hotarul cu Moldova. Cu această ocazie, conducerea țării a adresat un mesaj comun. Președinta Maia Sandu, speaker-ul Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean au evocat curajul ucrainenilor în lupta pentru libertate și au exprimat solidaritatea noastră cu poporul ucrainean prieten. „Слава Україні!” – au transmis ei într-un glas.

„Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în țara vecină sunt bombardate spitale, grădinițe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm și doi ani de rezistență. Sunt doi ani de când Ucraina stă dreaptă și demnă și prin eroismul ucrainenilor – militari și civili – apără libertatea întregului continent european și pacea în țara noastră. Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar. În acești doi ani, Moldova a înțeles pe viu importanța păcii și a libertății. Moldova și-a arătat sieși și lumii întregi că alege viața și că va sări mereu în ajutor celor aflați la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înțelegere și noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în țara noastră să fie pace. Слава Україні!”, a declarat președinta Maia Sandu.

„De 2 ani Ucraina luptă pentru demnitate și neam, luptă pentru viață. De 2 ani lumea liberă acționează ca o singură voce – vocea binelui. Și asta vom continua să facem până când binele va învinge și pacea va fi restaurată. Слава Україні!”, a declarat, la rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„2 ani de război în Ucraina ne-au adus greutăți de neimaginat înainte. Dar ne-au arătat și că puterea adevărată stă în omenie, în solidaritate și curaj. Republica Moldova a primit și găzduit sute de mii de refugiați de la începutul războiului Rusiei în Ucraina. De 2 ani, în ciuda tuturor provocărilor, în Moldova e pace. Oamenii din satele și orașele noastre sunt în siguranță, trenurile circulă, avioanele zboară, iar Guvernul construiește drumuri, modernizează spitale, grădinițe, școli, susținem deschiderea afacerilor acasă. Vom continua să fim de partea binelui. Vom continua să construim Moldova Europeană, să o facem mai puternică și mai rezistentă. Vom continua să facem totul pentru pace”, a spus premierul Dorin Recean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: