VIDEO Scandal la Franzeluța. Angajații sunt nemulțumiți de intenția de a schimba directorul
Full Article 2 minutes read

VIDEO Scandal la Franzeluța. Angajații sunt nemulțumiți de intenția de a schimba directorul

Angajații întreprinderii Franzeluța au protestat în dimineața de 21 aprilie față de demiterea directorului interimar Victor Matcov. Potrivit surselor NM din cadrul întreprinderii, angajații au fost adunați pentru o întâlnire cu directorul general adjunct al Agenției Proprietății Publice (APP) Tatiana Savva. O parte dintre angajați și-au manifestat, cu această ocazie, indignarea.

Protestul a avut loc în dimineața de 21 aprilie, din motivul posibilei demiteri a directorului întreprinderii Franzeluța, Victor Matcov.

O sursă a declarat pentru NM că la întreprindere a venit adjunctul directorului de la APP Tatiana Savva cu un buchet de flori, pentru a anunța despre plecarea directorului interimar, Victor Matcov. Potrivit aceleiași surse, cu o zi mai devreme, Matcov a fost chemat la APP și presat să scrie o cerere de demisie. Conform surselor NM, Matcov a povestit despre cele întâmplate angajaților.

Atunci când Savva a venit la întreprindere, aceasta a fost întrebată de ce directorul interimar este concediat, dacă indicatorii economici s-au îmbunătățit. În replică, potrivit interlocutorului NM prezent la protest, Savva a răspuns că șeful întreprinderii ar vrea să demisioneze din motive de sănătate, iar APP este în drept să decidă pe cine să numească și pe cine să demită. Într-un final, Savva a plecat, iar angajații și-au reluat munca.

Menționăm că portalul Unimedia a publicat un video în care se vede cum angajații i-au înconjurat pe Victor Matcov și Tatiana Savva. Aceștia au întrebat care sunt motivele demisiei. Savva explică că Matcov a scris din proprie inițiativă de două ori cerere de demisie. Răspunsul a fost huiduit.

Victor Matcov nu a răspuns la apelurile și sms-ul corespondentului NM. Nici telefonul de serviciu de la Franzeluța nu este disponibil. Nu am reușit să obținem un comentariu nici de la șeful APP, Eugen Cozonac. Serviciul de presă al APP a declarat pentru NM că doar șeful instituției este în măsură să comenteze situația.

***

Victor Matcov a fost numit în funcția de director interimar al întreprinderii Franzeluța în toamna anului trecut. Anterior, a fost șeful direcției achiziții și vânzări din cadrul întreprinderii.

APP este acționarul majoritar al întreprinderii Franzeluța – 55,2% din acțiuni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: