(VIDEO) SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams Ucrainei. Biden: „Sunt cele mai bune din lume”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams Ucrainei. Biden: „Sunt cele mai bune din lume”

Președintele Joe Biden a anunțat miercuri că SUA plănuiesc să trimită Ucrainei 31 de tancuri Abrams M1, renunțând la rezistența îndelungată de a da curs cererilor din partea administrației de la Kiev pentru vehiculele foarte sofisticate dar care necesită multă întreținere, transmite Digi24.

Tancurile Abrams vor fi livrate în luni de zile, au spus oficialii de rang înalt ai administrației americane, și va fi nevoie de un amplu antrenament pentru soldații ucraineni care vor trebui să învețe cum să le opereze și să le întrețină. SUA trebuie să navigheze lanțuri de aprovizionare complicate pentru componentele necesare tancurilor.

Biden a afirmat că tancurile respective sunt „cele mai capabile din lume”.

Până săptămâna trecută, oficialii americani de rang înalt au făcut referire la aceste dificultăți ca fiind bariere în furnizarea vehiculelor cerute de Ucraina. Însă după negocieri diplomatice cu Germania, care a susținut clar că va trimite tancurile sale Leopard 2 Kievului doar după ce SUA oferă Ucrainei Abrams, Biden a dat undă verde pentru trimiterea vehiculelor. Cele 31 de tancuri Abrams vor forma un batalion ucrainean de tancuri complet.

Germania îşi va asuma costul tancurilor Leopard 2 pe care le va oferi Ucrainei, spre deosebire de alţi aliaţi, precum Polonia, care vor cere Uniunii Europene rambursarea costurilor legate de transferul unor tancuri de acest fel către armata ucraineană, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, relatează agenţia EFE.

„Tancurile Abrams sunt cele mai bune din lume. Aceasta este o capacitate extraordinară pe care o va primi Ucraina pentru a-și spori apărarea pe termen lung”, a spus un oficial american de rang înalt, precizând că tancurile vor fi furnizate prin finanțarea Inițiativei de Asistență de Securitate pentru Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: