VIDEO Versiunea finală a piesei „Trenuleţul” care va suna la Eurovision. Ce au decis artiștii 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Versiunea finală a piesei „Trenuleţul” care va suna la Eurovision. Ce au decis artiștii 

Fraţii Advahov împreună cu formaţia „Zdob şi Zdub” au prezentat versiunea finală a piesei „Trenuleţul”, cu care vor reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2022. Din imaginile video observăm că artiștii au decis să păstreze versurile în varianta lor inițială.

„Ne vom strădui să reprezentăm ţara la cel mai înalt nivel. Pentru aceasta ne pregătim, o să vedeţi micile schimbări care s-au făcut şi sper să vă placă”, a spus Vitalie Advahov, în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?”, relatează trm.md.

„Pentru noi este o experienţă inedită, deoarece mergem cu instrumentele la Eurovision. Ne simţim onoraţi şi este o responsabilitate destul de mare. Ne vom strădui să implicăm toată experianţa noastră, de-o viaţă, ca să reprezentăm ţara cât mai bine”, a comunicat Vasile Advahov.

Versiunea finală a piesei poate fi audiată mai jos:

Amintim că anterior, internauții au depistat că textul piesei „Trenulețul”, interpretat de Frații Advahov și „Zdob și Zdub” a fost modificat pentru concurs. Mai precis, una dintre strofe, care conținea un mesaj unionist, a fost înlocuită. Acțiunea a provocat nedumeriri și critici pe rețelele de socializare.

Textul inițial (cu care vor merge artiștii la concurs): 

Țară veche, țară nouă

Parcă-i una, parcă-s două

Ba aparte, ba-mpreună

Parcă-s două, parcă-i una

Textul schimbat: 

Trenul vede când aleargă

Cât de mică-i lumea largă

Și că nu mai pare mare

Pentru că are hotare.

De menționat că Republica Moldova participă la Eurovision din anul 2005. În acel an ţara, la fel a fost reprezentată de Formaţia „Zdob şi Zdub” cu piesa „Bunica bate doba”, clasându-se pe locul şase. „Zdobii” au mai participat la Eurovision şi în anul 2011 cu piesa „So Lucky”.

Cea de-a 66-a ediţie a Concursul Internaţional Eurovision 2022 se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: