(VIDEO) Vladimir Zelenski efectuează o vizită în Polonia. Președintele Andrej Duda i-a înmânat Ordinul Vulturului Alb
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Vladimir Zelenski efectuează o vizită în Polonia. Președintele Andrej Duda i-a înmânat Ordinul Vulturului Alb

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski efectuează, pe 5 aprilie, o vizită oficială în Polonia, informează eurointegration.ua. Cu această ocazie, liderul statului polonez, Andrej Duda i-a înmânat lui Zelenski Ordinul Vulturului Alb, cea mai înaltă distincție a țării. 

La scurt timp după ceremonia de întâpinare a președintelui ucrainean, Duda i-a înmânat distincția, „pentru serviciile aduse în aprofundarea relațiilor dintre Polonia și Ucraina, activitățile din domeniul securității și fermitatea în apărarea drepturilor omului”.

Andrej Duda a subliniat că Ordinul Vulturul Alb este cea mai veche și mai valoroasă distincție poloneză. Acesta este acordat unor persoane excepționale care au contribuit la dezvoltarea Poloniei.

„Nu există nicio îndoială că tu, Vladimir Zielenski, ești o persoană excepțională. Este greu de ascuns lacrimile de emoție urmărind serviciul tău în slujba patriei. Nu ai abandonat Ucraina sau compatrioții tăi. Sunteți un lider exemplar al statului și al națiunii”, a declarat Duda în timpul decernării premiului lui Zelenski.

De menționat că președintele Vladimir Zelenski a sosit în Polonia în dimineața zilei de 5 aprilie. Acesta este însoțit de soția sa, Olena Zelenski, dar și de o delegație formată din miniștri și alți oficiali ucraineni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: