VIDEO Zelenski anunță despre organizarea unui summit global pentru pace
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski anunță despre organizarea unui summit global pentru pace

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat despre organizarea unui summit special, în care să prezinte formula de pace.

„Pregătim deja un summit special în această iarnă. Summit pentru pace. Pentru țara noastră și pentru orice alt popor, care ar putea fi supus aceleiași agresiuni, la aceeași teroare pe care Rusia a adus-o pe pământul nostru”, a spus Zelenski, în cadrul unei adresări.

Potrivit președintelui ucrainean, formula ucraineană pentru pace este formată din 10 puncte. Acestea, după cum a spus Zelenski, pot crea o nouă arhitectură de securitate.

„Va întoarce libertatea întregului nostru pământ ucrainean, întregului nostru popor. Și va servi drept garanții de libertate și securitate altor națiuni”, a adăugat Zelenski.

Președintele ucrainean s-a arătat încrezut că „agresiunea rusă va eșua, iar alți potențiali agresori nu vor îndrăzni să repete acest lucru”.

Despre conceptul summit-ului Zelenski a dorit să comunice înaintea meciului final al Cupei Mondiale 2022 din Qatar. Meduza cu referire la CNN scrie că Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a refuzat să îi ofere președintelui ucrainean oportunitatea de a transmite mesajul înaintea finalei din Qatar. 

În noiembrie, președintele ucrainean Vladimir Zelenski, în discursul său de la G20, a prezentat propunerile Ucrainei pentru realizarea păcii cu Rusia, care includ 10 puncte. Printre acestea se enumeră retragerea trupelor ruse, prevenirea escaladării, eliberarea prizonierilor și înregistrarea sfârșitului războiului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: