ru.slovoidilo.ua

Planul de pace a lui Zelenski, prezentat în fața liderilor G20: 10 condiții pentru încheierea războiului

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, în discursul său de la G20, a prezentat propunerile Ucrainei pentru realizarea păcii cu Rusia, care includ 10 puncte. Printre acestea se enumeră retragerea trupelor ruse, prevenirea escaladării, eliberarea prizonierilor și înregistrarea sfârșitului războiului.

„Pentru a ne elibera întregul pământ de rasiști, va trebui să luptăm încă ceva timp. (…) Vreau să vă prezint viziunea noastră despre calea către pace – cum poate fi realizată. Și nu numai pentru noi, ci și pentru voi toți, aliații și partenerii voștri”, a comunicat președintele Ucrainei.

Potrivit lui Zelenski, există un set de soluții și el dorește ca dialogul pe acest subiect să fie public, nu în culise.

„Nu ar trebui să-i fie oferite Ucrainei compromisuri. (…) Ucraina a fost întodeauna un lider în eforturile de menținere a păcii și lumea a văzut asta. Și dacă Rusia spune că ar vrea să pună capăt acestui război, să dovedească acțiunile sale”, a menționat Zelenski.

El a mai spus că „evident, nu se poate avea încredere în cuvintele Rusiei și nu va exista niciun „Minsk-3″ pe care Rusia să-l încalce imediat după încheiere”.

Propunerile Ucrainei:

  • securitatea nucleară și radiologică;
  • siguranța alimentară;
  • securitatea energetică;
  • eliberarea tuturor prizonierilor și deportaților;
  • punerea în aplicare a Cartei ONU și restabilirea integrității teritoriale și a ordinii mondiale;
  • retragerea trupelor ruse și încetarea ostilităților;
  • întoarcerea adevărului;
  • rezistența la ecocid;
  • prevenirea escaladării;
  • înregistrarea sfârșitului războiului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: