Planul de pace a lui Zelenski, prezentat în fața liderilor G20: 10 condiții pentru încheierea războiului
Full Article 2 minutes read

Planul de pace a lui Zelenski, prezentat în fața liderilor G20: 10 condiții pentru încheierea războiului

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, în discursul său de la G20, a prezentat propunerile Ucrainei pentru realizarea păcii cu Rusia, care includ 10 puncte. Printre acestea se enumeră retragerea trupelor ruse, prevenirea escaladării, eliberarea prizonierilor și înregistrarea sfârșitului războiului.

„Pentru a ne elibera întregul pământ de rasiști, va trebui să luptăm încă ceva timp. (…) Vreau să vă prezint viziunea noastră despre calea către pace – cum poate fi realizată. Și nu numai pentru noi, ci și pentru voi toți, aliații și partenerii voștri”, a comunicat președintele Ucrainei.

Potrivit lui Zelenski, există un set de soluții și el dorește ca dialogul pe acest subiect să fie public, nu în culise.

„Nu ar trebui să-i fie oferite Ucrainei compromisuri. (…) Ucraina a fost întodeauna un lider în eforturile de menținere a păcii și lumea a văzut asta. Și dacă Rusia spune că ar vrea să pună capăt acestui război, să dovedească acțiunile sale”, a menționat Zelenski.

El a mai spus că „evident, nu se poate avea încredere în cuvintele Rusiei și nu va exista niciun „Minsk-3″ pe care Rusia să-l încalce imediat după încheiere”.

Propunerile Ucrainei:

  • securitatea nucleară și radiologică;
  • siguranța alimentară;
  • securitatea energetică;
  • eliberarea tuturor prizonierilor și deportaților;
  • punerea în aplicare a Cartei ONU și restabilirea integrității teritoriale și a ordinii mondiale;
  • retragerea trupelor ruse și încetarea ostilităților;
  • întoarcerea adevărului;
  • rezistența la ecocid;
  • prevenirea escaladării;
  • înregistrarea sfârșitului războiului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: