VIDEO Zelenski, adresare către ucraineni: „Poate fi o primăvară alb-negru? Februarie poate fi etern?”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski, adresare către ucraineni: „Poate fi o primăvară alb-negru? Februarie poate fi etern?”

Armata noastră și tot poporul nostru sunt urmașii celor care au învins nazismul, vor câștiga din nou. Declarația a fost făcută de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, în timpul unei adresări către ucraineni de Ziua comemorării și reconcilierii memoriei celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Președintele ucrainean și-a înregistrat discursul pe fundalul unei clădiri cu nouă etaje din Borodeanka, regiunea Kiev, care a fost bombardată.

Zelenski a remarcat că întreaga lume civilizată, amintindu-și de victimele nazismului din al Doilea Război Mondial, spune în această zi „Niciodată din nou”. „Doar că cuvântul „niciodată” a fost șters pe 24 februarie de loviturile cu rachete, care au trezit întreaga Ucraina. De aceea a rămas doar „din nou”, a spus Zelenski.

Șeful statului ucrainean a declarat că pentru mulți ucraineni este încă luna februarie, chiar dacă este mai în calendar.

„Poate fi o primăvară alb-negru? Februarie poate fi etern? Pot cuvintele de aur să-și piardă prețul? Din păcate, Ucraina știe răspunsurile la toate întrebările. Din păcate, aceste răspunsuri sunt „da””, a menționat Zelenski.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: