„Aviația militară este o lume aparte”. Un student din Moldova a fost acceptat la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA
Full Article 3 minutes read

„Aviația militară este o lume aparte”. Un student din Moldova a fost acceptat la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA

Dorian Ciuhrii, student militar din Republica Moldova, va învăța timp de patru ani la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA. Oportunitatea de a-și face studiile de licență în cadrul prestigioasei instituții de învățământ superior cu profil militar din SUA i-a fost oferită de Academia Militară „Alexandru cel Bun” din Chișinău, care are un program de studii cu aceasta. 

Încă din copilărie, lui Dorian Ciuhrii îi plăcea să colecționeze modele de avioane, să citească cărți despre istoria aviației și să meargă la expoziții aeronautice. Până în prezent, pasiunea lui pentru aviație rămâne vie și puternică.

Este o senzație unică să fii în aer, să simți libertatea și puterea avionului. Aviația militară este o lume aparte plină de profesioniști dedicați, iar eu sunt mândru că am șansa să fac parte din ea”, a declarat el, pentru revista Ministerului Apărării.

Despre posibilitatea de a urma studii la Academia Forțelor Aeriene din SUA, Dorian Ciuhrii a descoperit navigând pe internet. Tânărul a aflat că această posibilitate se oferă prin intermediul Academiei Militare „Alexandru cel Bun”. Astfel, a depus dosarul, a susținut toate examenele și a ajuns în rândurile studenților militari ai Academiei Forțelor Aeriene din Colorado.

În drumul spre înmatricularea la studii în aviația militară dinn SUA, lui Dorian Ciuhrii i-au fost alături mama și tatăl său – ultimul fiind militar de meserie.

Întrebat de ce a pledat pentru o carieră militară, tânărul a răspuns: „Am hotărât să devin militar ca să descopăr pe dinăutru această viață, nu doar din auzite. Vreau să-mi ating limitele și să trec peste ele, să devin un profesionist remarcat. Dacă nu aviație, atunci o alternativă ar fi infanteria, acolo văd potențialul să-mi dezvolt calitățile de lider și să-i inspir pe ceilalți. M-aș strădui să fac tot ce-mi stă în puteri”.

Înainte de a pleca la studii în SUA, Dorian Ciuhrii a depus jurământul militar în fața conducerii Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, precum și a rudelor prezente la ceremonie.

***

Precizăm că Academia Militară „Alexandru cel Bun” care are diverse programe de studii cu instituții de învățământ superior de profil militar din mai multe state, așa cum sunt: Academia Forțelor Aeriene și cea a Forțelor Terestre din Grecia, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din România, Academia Forțelor Aeriene și cea a Forțelor Terestre din Turcia, precum și Academia Forțelor Aeriene din Colorado.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: