Vitalie Micov – propus la șefia Marelui Stat Major al Armatei Naţionale
Full Article 1 minutes read

Vitalie Micov – propus la șefia Marelui Stat Major al Armatei Naţionale

La ședința Guvernului din data de 9 octombrie s-a propus și aprobat spre înaintare, președintelui Republicii Moldova, a propunerii privind numirea lui Vitalie Micov în funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naționale.

Inițiativa, cu privire la propunerea numirii lui Vitalie Micov în funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, a fost enunțată de ministrul Apărării Anatolie Nosatîi. A fost aprobată unanim.

Vitalie Micov a fost primul ataşat militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. În iulie 2023 a fost numit în funcția de comandant al contingentului de pacificatori ai Republicii Moldova pe Nistru.

***

În dimineața zilei de 18 septembrie, Guvernul a decis să înainteze președintelui Republicii Moldova propunerea pentru demiterea lui Eduard Ohladciuc din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naționale. Reprezentanții Guvernului nu au comunicat mai multe informații în acest sens. Detalii AICI. Ulterior, Ministerul Apărării a explicat că Ohladciuc a fost demis în legătură cu expirarea contractului acestuia. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: