Vitalii Ignatiev, cercetat penal pentru atentare la unitatea teritorială a Ucrainei. Este citat la Serviciul de Securitate
Full Article 2 minutes read

Vitalii Ignatiev, cercetat penal pentru atentare la unitatea teritorială a Ucrainei. Este citat la Serviciul de Securitate

Responsabilul de relații externe al regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev, este suspectat de colaborare și atentat la unitatea teritorială a Ucrainei. Ignatiev este citat la Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru „a primi o notificare scrisă privind suspiciunea de comitere a unor infracțiuni”. Informațiile respective au fost publicate în ziarul guvernamental ucrainean pe 9 ianuarie.

Vitalii Ignatiev este suspectat de încălcarea articolului 110 din Codul Penal al Ucrainei – „atentare la unitatea teritorială și imunitate” – care presupune „apeluri publice la schimbarea granițelor Ucrainei”. Ignatiev este, de asemenea, suspectat de încălcarea articolului 111-1 partea 6: „desfășurarea de activități de informare în cooperare cu statul agresor (Federația Rusă – n. r.)”.

Conform Codului de procedură penală al Ucrainei, în cazul neprezentării la organul de drept, bănuitul riscă o amendă. Iar eschivarea de la prexentare este „un motiv pentru o anchetă specială înainte de proces”.

NM a încercat să-l contacteze pe Pavel Galțev, purtătorul de cuvânt al pretinsului „Minister de Externe” de la Tiraspol, dar acesta nu a răspuns la apelurile redacției.

Vitalii Ignatiev este originar din Ucraina și deține și cetățenia acestei țări. Din 2012 până în 2015 a fost membru al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea delegației transnistrene. Începând cu 2016, este șeful instituției care se ocupă de politica externă a regiunii transnistrene.

Precizăm că, pe 24 februarie 2022, armata rusă a invadat Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: