CUB sesizează Procuratura Generală și amenință cu scoaterea PSRM în afara legii. Reacția formațiunii
Full Article 3 minutes read

CUB sesizează Procuratura Generală și amenință cu scoaterea PSRM în afara legii. Reacția formațiunii

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a anunțat că va sesiza Procuratura Generală în legătură cu vizita deputaților socialiști la Moscova, în frunte cu vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

„Despre socialiști eu nu am avut niciodată o părere bună. Totuși, în condițiile consultărilor politice ale PSRM la Edinaia Rossia, știind că toți liderii acestui partid se găsesc sub sancțiuni, iar pe numele lui V.Putin, liderul ”spiritual” este emis un mandat de arestare, cer:

1) o anchetă asupra colaborării dintre PSRM și partidele putiniste din Rusia, ca element al războiului hibrid și intențiilor de destabilizare;
2) precizarea poziției PSRM față de agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei ca cetățenii RM să știe ce fel de deputați are în acest legislativ toxic, care admit consultări cu criminali de război;
3) subiectul să fie examinat la următoarea ședință a CSS (Consiliul Suprem de Securitate), evaluând influența Moscovei asupra partidelor politice filorusești pro-putiniste de la Chișinău”, a menționat liderul formațiunii, Igor Munteanu.

CUB va secunde o sesizare la Procuratura Generală și nu exclude că va demara „procedurile legale pentru scoaterea în afara legii a Partidului Socialiștilor.

Aflarea PSRM la Moscova în mijlocul unui război de agresiune îl face un partid putinist, străin de statul de drept și democratic. Dacă PSRM nu se dezice imediat și ferm de simpatiile sale față de statul care omoară civili pașnici și distruge orașele Ucrainei, validând narațiunile imperialiste ale lui Putin, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare cere public demararea procedurilor legale prin care această organizație politică, PSRM, este scoasă înfara legii. Evident, astăzi, CUB va expedia Procuraturii Generale o sesizare scrisă pe acest caz, lăsînd procurorii să-și facă lucrul. Abia aștept”, a conchis Igor Munteanu.

UPDATE (14:32) Contactat de NM pentru un comentariu, serviciul de presă al PSRM a precizat: „Nu vom reacționa la tentativele neinspirate ale unui partid cu 0,0% de a se promova prin atragerea PSRM  în polemici publice”.

***

Amintim că un grup de deputați socialiști a participat la cel de-al zecelea Forum Economic anual de la Moscova. Pe 3 aprilie, PSRM anunța că o delegație a partidului, condusă de secretarul executiv al formațiunii Vlad Batrîncea, a plecat la Moscova. În aceeași zi, socialiștii au avut o întrevedere cu reprezentanții partidului „Rusia Unită” („Единая Россия”). Într-un comunicat emis de Partidul „Rusia Unită” se menționa că interlocutorii au discutat „o gamă largă de chestiuni legate de cooperarea interpartinică, inclusiv schimbul de experiență politică, colaborarea în domeniul cultural, umanitar și interregional, precum și interacțiunea în cadrul organizațiilor de tineret”.

În fotografii pot fi văzuți Bogdan Țîrdea, Adela Răileanu, Vlad Batrîncea, Alla Pilipețcaia și Grigore Novac.

CUB sesizează Procuratura Generală și amenință cu scoaterea PSRM în afara legii. Reacția formațiunii

socialistii.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: