Vlad Bătrîncea, după demisia Allei Dolință: „Asupra colegilor din PSRM se fac presiuni”
Full Article 2 minutes read

Vlad Bătrîncea, după demisia Allei Dolință: „Asupra colegilor din PSRM se fac presiuni”

Membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) sunt supuși presiunilor. Cel puțin asta afirmă vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vlad Bătrîncea. Potrivit lui, presiunilor s-ar fi supus și deputata Alla Dolință, care și-a depus mandatul de deputat și a anunțat că părăsește rândurile PSRM.

„Regretăm că asupra colegii noastre au fost făcute presiuni. Îmi pare rău că parlamentarismul în Republica Moldova iarăși se transformă într-o luptă netransparentă, cu folosirea unor metode josnice. Știam că se fac presiuni de ceva timp asupra doamnei Dolință. Nu este un mare secret. Așa cum știm că se fac presiuni pe mai mulți colegi, din partea mai multor structuri”, a declarat Vlad Bătrîncea în cadrul unei conferințe.

Potrivit lui Bătrîncea, plecarea Allei Dolință din Parlament ar fi legată de activitățile economice ale acesteia din ultimii ani în Ucraina. Vicepreședintele Parlamentului neagă că motivele invocate de Dolință în cererea sa de demisie ar fi fost scrise din propria inițiativă.

„Cunoaștem bine că doamna Dolință a avut activități pe parcursul anilor în țara vecină, Ucraina, și înțelegem foarte bine că cineva a determinat-o să facă această declarație. (…) Împreună cu colegii am făcu o analiză a acestei declarații și știind-o bine pe Alla Dolință, bănuim că această declarație nu era scrisă și pregătită de ea, deoarece nu este caracteristică stilului și retoricii doamnei”, a mai spus Vlad Bătrîncea.

Potrivit parlamentarului, PSRM condamnă mesajele potrivit cărora socialiștii ar susține acțiunile împotriva Ucrainei, așa cum, de altfel, spune el, condamnă și presiunile asupra colegilor de partid. „Este un mesaj fals. Este o minciună și un mesaj propagandistic pe care îl condamnăm, la fel cum condamnăm presiunile care se fac asupra colegilor PSRM”, a mai spus Bătrîncea.

De precizat că, deputata BCS Alla Dolință a decis să renunțe la mandat. Proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Legislativului. Potrivit cererii sale de demisie, Dolință părăsește și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, iar motivul este dezacordul cu politica formațiunii față de războiul din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: