Vladimir Plahotniuc poate fi condamnat în absență. Precizările ministrului Justiției
Full Article 1 minutes read

Vladimir Plahotniuc poate fi condamnat în absență. Precizările ministrului Justiției

Dosarul în care Vladimir Plahotniuc este învinuit în frauda bancară poate merge mai departe, întrucât Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea avocaților acestuia cu privire la neconstituționalitatea unor prevederi din legea „condamnării în lipsă”. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției Sergiu Litvinenco.

„Aceasta înseamnă că judecătorul de instrucție poate autoriza finalizarea urmăririi penale în cazul lui Plahotniuc. Respectiv, acesta va putea fi trimis în judecată. Deoarece nu mai există nicio piedică de ordin legislativ sau de alta natură, aștept de la procuratură să facă demersuri similare în cazul tuturor
fugarilor suspectați că au comis infracțiuni. Astfel încât fiecare din ei să fie deferit justiției și pedepsit pe măsura faptei comise”, a precizat Litvinenco.

Amintim că, la 20 iunie, avocații lui Plahotniuc au depus o sesizare la Curtea Constituțională, după ce autoritățile din Republica Moldova au aplicat asupra inculpatului, Vlad Plahotniuc, pentru prima dată, procedura de condamnarea în lipsa acuzatului.

De menționat că procurorii îi incriminează lui Plahotniuc un set de infracțiuni, inclusiv escrocherie, spălare de bani, crearea și conducerea unei organizații criminale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: