Vladimir Plahotniuc poate fi condamnat în absență. Precizările ministrului Justiției
Full Article 1 minutes read

Vladimir Plahotniuc poate fi condamnat în absență. Precizările ministrului Justiției

Dosarul în care Vladimir Plahotniuc este învinuit în frauda bancară poate merge mai departe, întrucât Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea avocaților acestuia cu privire la neconstituționalitatea unor prevederi din legea „condamnării în lipsă”. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției Sergiu Litvinenco.

„Aceasta înseamnă că judecătorul de instrucție poate autoriza finalizarea urmăririi penale în cazul lui Plahotniuc. Respectiv, acesta va putea fi trimis în judecată. Deoarece nu mai există nicio piedică de ordin legislativ sau de alta natură, aștept de la procuratură să facă demersuri similare în cazul tuturor
fugarilor suspectați că au comis infracțiuni. Astfel încât fiecare din ei să fie deferit justiției și pedepsit pe măsura faptei comise”, a precizat Litvinenco.

Amintim că, la 20 iunie, avocații lui Plahotniuc au depus o sesizare la Curtea Constituțională, după ce autoritățile din Republica Moldova au aplicat asupra inculpatului, Vlad Plahotniuc, pentru prima dată, procedura de condamnarea în lipsa acuzatului.

De menționat că procurorii îi incriminează lui Plahotniuc un set de infracțiuni, inclusiv escrocherie, spălare de bani, crearea și conducerea unei organizații criminale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: