„Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a evita alegerile anticipate”. Despre ce a vorbit Dodon cu deputații
Full Article 2 minutes read

„Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a evita alegerile anticipate”. Despre ce a vorbit Dodon cu deputații

La această etapă nu există șanse pentru formarea majorității parlamentare. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în urma discuțiilor pe care le-a avut astăzi, 13 noiembrie, cu reprezentanții tuturor celor patru fracțiuni parlamentare. Șeful statului a mai spus că va face tot ce îi stă în putință ca să evite declanșarea alegerilor anticipate. 

Igor Dodon a precizat că propunerile parvenite din partea blocului ACUM nu pot fi acceptate. „Condițiile înaintate de blocul ACUM nu sunt deloc constructive, sunt ultimatumuri. Inițiativa Maiei Sandu de săptămâna trecută care a dus la căderea guvernului a fost un ultimatum politic partenerilor de coaliție și clasei politice. Poziția expusă de blocul ACUM a fost continuarea acestui ultimatum. Ei înțeleg că acest lucru este imposibil. Mă fac să cred că ei vor sau alegeri anticipate sau să fie în opoziție, pentru a mai obține ceva experiență politică.”

Șeful statului a mai spus că executivul în exercițiu ar încerca să destabilizeze situația din Republica Moldova. „Am auzit că astăzi erau probeme cu plata salariilor, nu știu unde. Eu cred că ei intenționat încearcă să boicoteze unele procese sociale și economice și vreau să îi atenționez pe cei care încă sunt miniștri în exercițiu că tot ce se întâmplă în țară la această etapă este responsabilitatea guvernului Maiei Sandu. Cei care vor încerca să creeze situații de crize intenționate pentru a destabiliza situația vor răspunde în fața legii”, a adăugat Igor Dodon.

Amintim că șeful statului a avut astăzi consultări cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare.

Președinta parlamentului, Zinaida Grecianîi a declarat că PSRM își dorește păstrarea majorității parlamentare cu blocul ACUM, iar în caz contrar, partidul pe care îl reprezintă ar putea vota un guvern tehnocrat.

De cealaltă parte, deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a declarat, după consultări, că Igor Dodon va desemna un prim-ministru tehnocrat.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie, în urma unei moțiuni de cenzură votată de PSRM și PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: