Slusari: „Zarurile sunt aruncate. Vom avea un guvern tehnocrat”. Reprezentanții blocului ACUM au discutat cu Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

Slusari: „Zarurile sunt aruncate. Vom avea un guvern tehnocrat”. Reprezentanții blocului ACUM au discutat cu Igor Dodon

Reprezentanții fracțiunilor PAS și PPDA susțin că președintele Igor Dodon va desemna un premier tehnocrat. Declarațiile au fost făcute după discuțiile cu șeful statului, în vederea consultărilor după demiterea guvrnului Sandu. 

La discuțiile inițiate de Igor Dodon au venit doar doi reprezentanți ai blocului ACUM: Igor Grosu și Alexandru Slusari. Aceștia au anunțat că vor accepta o singură soluție pentru depășirea crizei politice. „Oferta noastră este foarte clară: prim-ministru Maia Sandu, aceiași miniștri și aceeași agendă de guvernare”, au precizat deputații din blocul ACUM.

Aceștia nu exclud că Igor Dodon îl va desemna în fruntea guvernului pe fostul ministru al Finanțelor, actualul consilier prezidențial, Ion Chicu.

„Pentru mine și colegii mei, dl Ion Chicu din start a fost o persoană indezirabilă. Eu nu înțeleg ce caută fostul ministru al Finanțelor din guvernul Plahotniuc, devenit consilier prezidențial. Încă atunci am spus că nu înțeleg acest pas. Admit că este persoana preferată de Igor Dodon, dar în opinia mea, este o variantă proastă pentru Republica Moldova”, a menționat Slusari.

Igor Grosu și Alexandru Slusari au mai anunțat că PAS și PPDA vor rămâne un bloc politic, în pofida eforturilor socialiștilor de a-l destrăma.

Amintim că astăzi, deputatul blocului ACUM, Lilian Carp, a declarat pentru NM, că nu va participa la discuțiile cu Igor Dodon, pentru că acesta ar fi demis intenționat guvernul Maia Sandu.

Ieri, președintele Igor Dodon a anunțat că va accepta orice candidatură la funcția de prim-ministru din partea blocului ACUM, în afară de cea a Maiei Sandu. În caz contrar, șeful statului a precizat că ar putea propune un premier tehnocrat, pentru a evita organizarea alegerilor anticipate.

Igor Dodon urmează să discute despre candidatura unui nou prim-ministru și cu reprezentanții fracțiunii PDM, dar și cei ai Partidului Șor.

Precizăm că guvernul condus de Maia Sandu a fost demis cu 63 de voturi. Moțiunea de cenzură a fost susținută de deputații PDM și PSRM. Parlamentarii din fracțiunea Partidul Șor s-au abținut de la vot.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: