„Vom merge cu capul sus spre Paris”. Maia Sandu a transmis drapelul de stat sportivilor care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice
Full Article 4 minutes read

„Vom merge cu capul sus spre Paris”. Maia Sandu a transmis drapelul de stat sportivilor care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice

Președinta Maia Sandu a transmis, în data de 16 iulie, lotului olimpic național drapelul de stat care va fi dus la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta a fost înmânat arcașilor Dan Olaru și Alexandra Mîrca, care vor purta drapelul Republicii Moldova la prestigioasa olimpiadă.

Ceremonia de înmânare a drapelului de stat lotului olimpic național care va participa la Jocurile Olimpice de la Paris a avut loc în incinta Președinției. La eveniment au participat, printre alții, președinta Maia Sandu, ministrul Educației Dan Perciun, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, Nicolae Juravschi, și echipa olimpică.

Ceremonia a început cu onorarea imnului Republicii Moldova.

Ulterior, președinta Sandu a transmis un mesaj de felicitare sportivilor care ne vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris.

Dragi sportivi, voi sunteți cei mai buni! Și vreau să auziți acest lucru aici, la președinție, și să știți că vorbesc în numele întregii națiuni. Este extraordinar ca o țară mică, precum Republica Moldova, să aibă campioni să aibă campioni la 10 probe sportive incluse în programul Jocurilor Olimpice. La Jocurile Olimpice ajung să participe doar cei mai buni dintre cei mai buni și, pentru fiecare dintre dvs, aceasta înseamnă o realizare extraordinară, iar pentru noi înseamnă o mândrie mare, pentru întreaga noastră țară. (…) Visul oricărui sportiv de performanță este să participe la Jocurile Olimpice și să revină acasă cu o medalie. Noi vă vom urmări, vă vom ține pumnii. Să știți că atunci când veți fi în arenă, noi vă vom fi alături”, le-a spus Maia Sandu sportivilor.

Cu o urare de bine a venit și ministrul Educației Dan Perciun.

Dragi campioni, în numele tuturor celor care vă susțin și vă admiră, vă transmit sincere felicitări pentru realizarea de a reprezenta Republica Moldova la acest eveniment extrem de important. Participarea la Jocurile Olimpice este dovada talentului dvs., determinării și a muncii asidue pe care ați depus-o mulți, mulți ani la rând.  Ne mândrim cu fiecare dintre voi și suntem conștienți de eforturile și sacrificiile pe care le-ați făcut pentru ca să ajungeți aici. Vă dorim mult succes în competiții și sperăm că veți aduce acasă cât mai multe medalii. Indiferent de rezultate, sunteți deja niște învingători pentru noi, pentru că ați demonstrat că munca și perseverența pot depăși orice obstacol”, a comunicat oficialul.

Apoi, șefa statului a transmis lotului olimpic național drapelul Republicii Moldova care va fi dus la Paris. Acesta a fost înmânat arcașilor Dan Olaru și Alexandra Mîrca, care vor fi portdrapelul țării noastre la Jocurile Olimpice de la Paris.

Este o onoare imensă să reprezentăm și să ducem drapelul la Jocurile Olimpice de la Paris. Promitem că la Paris vom purta drapelul nostru cu mândrie și determinare. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a arăta întregii lumi că Moldova este o țară de oameni talentați și pasionați. Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care ați acordat-o. Vom merge împreună cu capul sus spre Paris pentru a scrie o nouă istorie în sportul moldovenesc”, a declarat Dan Olarul, după înmânarea drapelului de stat.

La rândul său, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv i-a oferit șefei statului o serie de timbre cu imaginea sportivilor noștri care vor participa la olimpiadă, mascota JO și noua emblemă a Comitetului.

Precizăm că Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi în cadrul olimpiadei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: