Voronin le spune moldovenilor din diasporă să-și ceară scuze „în genunchi” că au adus PAS-ul la guvernare
Full Article 2 minutes read

Voronin le spune moldovenilor din diasporă să-și ceară scuze „în genunchi” că au adus PAS-ul la guvernare

Liderul comuniștilor, deputatul BCS, Vladimir Voronin acuză cetățenii din diasporă că „au adus la putere” guvernarea PAS. Într-o conferință de presă din 7 aprilie, Voronin afirmă că moldovenii plecați peste hotare trebuie să își ceară scuze „zi și noapte” pentru votul masiv dat PAS-ului. Nemulțumirea a fost exprimată în contextul unui proiect de lege, pe care partidul aflat la guvernare îl dezbate în plenul Parlamentului.

„Acei din diaspora trebuie să stea în genunchi și să bată mătanii zi și noapte, să-și ceară scuze de provocarea și „potlogăria aceasta” care au făcut-o. Ei l-au adus pe PAS-ul acesta la guvernare. Ei, cu cele 200 mii de voturi ai lor, pe care le-a organizat Uniunea Europeană, ambasadorii noștri acreditați în aceste țări. De aceea ei au majoritate. De fapt, ei nu au în țară majoritate. Nici nu o să aibă niciodată. Vedeți cine sunt ei, deputații, miniștrii, și toți ceilalți care lucrează în aparatul de stat. Oameni „grămădiți din drum”, a declarat Vladimir Voronin.

Amintim că în Moldova ar putea fi aplicate amenzi pentru difuzarea informațiilor eronate sau a datelor care dăunează securității informaționale a republicii. Mărimea amenzii – de la 20 de mii până la 75 de mii de lei. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege elaborat de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și dezbătut pe 7 aprilie în Parlament. Amendați, de exemplu, pot fi cei care justifică războiul sau glorifică regimurile dictatoriale.

În semn de protest față de acest proiect de lege, deputații BCS au blocat tribuna centrală și ulterior au părăsit Parlamentul.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: