Voronin va fi în capul listei PCRM-PSRM. Dodon a explicat de ce nu este el numărul unu
Full Article 2 minutes read

Voronin va fi în capul listei PCRM-PSRM. Dodon a explicat de ce nu este el numărul unu

Liderul Partidului Comuniștilor (PCRM) Vladimir Voronin va fi în capul listei candidaților blocului electoral „Comuniștii și socialiștii”. Informația a fost confirmată pe 13 mai de către președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, în cadrul unei intervenții la postul de televiziune Prime. Dodon a precizat că îl consideră pe Voronin „cel mai bun președinte din istoria Moldovei”.

Dodon a explicat alianța dintre PSRM și PCRM prin faptul că cele două formațiuni au avut mereu valori comune, iar conflictele au fost „doar între lideri”. Acesta consideră decizia de a-și uni forțele, în pofida disensiunilor, „un exemplu de înțelepciune în istoria Moldovei”.

Socialistul a mai spus că membrii blocului electoral au constituit deja lista din 101 candidați la funcția de deputat. Întrebat cine va fi în fruntea acesteia, Dodon a răspuns că „trebuie să cedăm în fața celor mai experimentați și în vârstă”.

„Vladimir Nicolaevici Voronin – e mai exprimentat decât mine. Eu am 46 de ani, da, și am în spate experiența de președinte. El a avut două mandate. Eu consider că el este cel mai bun președinte din istoria Moldovei. Și va fi în fruntea listei. Și este corect”, a spus Dodon.

Ex-președintele a mai spus că este de părere că Voronin a fost „un președinte mai bun” decât el, întrucât „a făcut mai multe”.

Dodon a precizat că blocul electoral se numește „Comuniștii și socialiștii” și nu invers, întrucât denumirea formațiunilor a fost pusă în ordine alfabetică.

Amintim că, pe 12 mai, Dodon și Voronin au semnat acordul de crearea a blocului electoral PCRM-PSRM pentru participarea în cadrul alegerilor parlamentare. Comuniștii și socialiștii au declarat că și-au unit forțele din cauza „pericolului asupra suveranității Moldovei”. Pe 13 mai, CEC a înregistrat blocul electoral „Comuniștii și socialiștii”. Iar Igor Dodon a prezentat simbolul formațiunii: o stea în interiorul căreia este o seceră și un ciocan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: