Votul continuă în diaspora: Secții din România, Rusia și Franța rămân deschise până la ora 23:00
Full Article 1 minutes read

Votul continuă în diaspora: Secții din România, Rusia și Franța rămân deschise până la ora 23:00

Procesul electoral din Republica Moldova s-a încheiat oficial la ora 21:00 la 2.216 secții de votare din întreaga țară. Cu toate acestea, în trei secții din municipiul Chișinău, activitatea a fost prelungită până la ora 22:00 pentru a permite cetățenilor să își exercite dreptul la vot.

În străinătate, numărul mare de alegători aflați în așteptare a determinat prelungirea programului în mai multe birouri electorale. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, unele secții de vot din România, Rusia și Franța vor rămâne deschise până la ora 23:00 (ora locală). Printre acestea se numără:

  • București, România: Secția 38/179 și Secția 38/180
  • Moscova, Federația Rusă: Secția 38/194 și Secția 38/195
  • Livry-Gargan, Franța: Secția 38/33

În jur de 400 de persoane sunt încă în așteptare la aceste secții, iar autoritățile au asigurat că toți cetățenii vor putea vota în limita buletinelor disponibile.

Prelungirea activității secțiilor de vot a fost decisă pentru a asigura că toți cetățenii, atât din țară, cât și din diaspora, își pot exercita dreptul democratic, în pofida numărului mare de votanți prezenți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: